مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر تغییرات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بهعنوان انتقالدهنده پیام در عکس العمل گیاهان به تنشهای زنده و غیرزنده, از جمله شوری, عمل می کنند. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری و کاربرد اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر رشد و فتوسنتز گیاه گوجه فرنگی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف شوری ( S0 شاهد, S1 شوری 100, S2 شوری 150 و S3 شوری 200 میلی مولار) و سطوح مختلف اسید جاسمونیک ( JA1 شاهد, JA2 یک و JA3 دو میلی مولار) و اسید سالیسیلیک ( SA1 شاهد و 10SA2 میلی مولار) با سه تکرار, برنامه ریزی شدند. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک باعث کاهش وزن تر و خشک شاخساره در شوری S0 و افزایش این شاخص ها در شوری S3 شد. در شوری های S1 و S2, اسید جاسمونیک در غلظت زیاد (JA3) باعث کاهش وزن تر شاخساره شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در S0 و S1 با افزودن اسید جاسمونیک روند افزایشی و در S2 روند نزولی داشت. فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان پرولین در غلظت های کم شوری تحت تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک افزایش یافت, اما در غلظت های زیاد شوری مؤثر نبود. به طور کلی, به نظر می رسد استفاده از هورمون های مذکور در سطوح کم شوری با تغییر در میزان فتوسنتز و کلروفیل بر میزان رشد و کاهش آن تحت تنش شوری مؤثرتر از غلطت های زیاد شوری است. همچنین, اسید جاسمونیک در غلظت های کمتر, مؤثرتر از غلظت های زیاد آن عمل کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مریم، و منصوری، فاطمه. (1397). تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر تغییرات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی تحت تنش شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(4 (پیاپی 36) )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/226369/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مریم، منصوری فاطمه. تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر تغییرات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی تحت تنش شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(4 (پیاپی 36) ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/226369/fa

    IEEE: کپی

    مریم حقیقی، و فاطمه منصوری، “تأثیر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر تغییرات رشدی و فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی تحت تنش شوری،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36) ، pp. 1–13، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button