مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,032
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

956
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جاسمونیک و سالیسیلیک اسید بر خاصیت فیتوشیمیایی برگ مریم گلی (.Salvia officinalis L)

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 93

چکیده

 مقدمه و هدف: مریم گلی (Salvia officinalis L.) گیاهی است چند ساله و علفی, این گیاه از تیره نعنائیان است. هم چنین این گیاه تا چهار سال بازدهی اقتصادی دارد. امروزه استفاده از تنظیم کننده های رشد گیاهی نقش مهمی در افزایش ترکیبات ثانویه گیاهان به خصوص اسانس ها دارد از مهمترین تنظیم کننده های رشد گیاهی که کاربرد وسیعی در گیاهان دارویی دارند می توان به اسید جاسمونیک و سالیسیلیک اشاره نمود.روش تحقیق: به منظور بررسی اثرات مقادیر مختلف سالیسیلیک اسید و جاسمونیک اسید بر خاصیت فیتوشیمیایی برگ مریم گلی آزمایشی در شرایط گلدانی در مزرعه ی تحقیقاتی دانشگاه هرمزگان انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار و در 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای سالیسیلیک اسید در چهار سطح (1, 10, 20 و 40 مول بر لیتر) و جاسمونیک اسید در چهار سطح (50, 100, 200 و 400 میکرولیتر) بر روی گیاه مریم گلی محلول پاشی شد. نمونه های اندام هوایی با استفاده از دستگاه کلونجر اسانس گیری گردید سپس جهت شناسایی ترکیبات به دستگاه کروماتوگرافی جرمی (GC-MS) تزریق شد.نتایج و بحث: بر اساس نتایج به دست آمده نشان داد اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک در افزایش میزان آلفا-پینن, کامفن, بتا-پینن, 1,8-سینئول, سیس- توژان, ترانس- توژان, بورنئول, بورنئول-استات و کامفور تاثیر داشته؛ به طوری که با اعمال تیمار اسید جاسمونیک 50 میکرولیتر باعث افزایش بتا-پنین و تیمول شد.توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر توصیه می شود مطالعات بیشتری در خصوص اثرات تنظیم کننده های رشد جدید مانند اسید جاسمونیک و سالیسیلیک در غلظت های مختلف از این آزمایش بر ماده موثره گیاهان دارویی انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رحیم ملک، مهدی، آزاد، شکوفه، یادگاری، مهراب، و قاسمی پیربلوطی، عبداله. (1391). اثرات جاسمونیک و سالیسیلیک اسید بر خاصیت فیتوشیمیایی برگ مریم گلی (.Salvia officinalis L). داروهای گیاهی، 3(2)، 89-93. SID. https://sid.ir/paper/193742/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم ملک مهدی، آزاد شکوفه، یادگاری مهراب، قاسمی پیربلوطی عبداله. اثرات جاسمونیک و سالیسیلیک اسید بر خاصیت فیتوشیمیایی برگ مریم گلی (.Salvia officinalis L). داروهای گیاهی[Internet]. 1391؛3(2):89-93. Available from: https://sid.ir/paper/193742/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رحیم ملک، شکوفه آزاد، مهراب یادگاری، و عبداله قاسمی پیربلوطی، “اثرات جاسمونیک و سالیسیلیک اسید بر خاصیت فیتوشیمیایی برگ مریم گلی (.Salvia officinalis L)،” داروهای گیاهی، vol. 3، no. 2، pp. 89–93، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193742/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button