مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود ماندگاری پس از برداشت میوه دو رقم توت فرنگی (. Fragaria× ananassa Duch) با کاربرد اسید آمینه ها در سیستم کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 میوه توت فرنگی, بهدلیل برخورداری از بافتی نرم, عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. منظور بررسی اثر کاربرد اسیدهای امینه بر عمر پس از برداشت میوه توت فرنگی, پژوهشی بهصورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملاً تصادفی, در گلخانه پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه اسید آمینه (گلوتامین, آلانین و آرژنین) در سه سطح (صفر, 500 و 1000 میکرومولار) و دو رقم توت فرنگی (کاماروسا و گاویتا) بودند. میوه های توت فرنگی, در مرحله رسیدن تجاری, برداشت شده و به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس, میوه ها در ظروف پلاستیکی بستهبندی و در یخچال با دمای 4 درجه سلسیوس قرار گرفتند. بعد از 15 روز, میزان مواد جامد محلول (TSS), اسید قابل تیتراسیون, شاخص طعم (TSS/TA), آنتوسیانین کل, فنل کل, فلاوُنوئید, ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و درصد کاهش وزن میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار آلانین 1000-رقم گاویتا بهترین شاخص طعم (41/18) را دارد. همچنین, کمترین کاهش وزن مربوط به تیمارهای آلانین 500-رقم گاویتا (18%) و آرژنین 500-رقم گاویتا (5/14 درصد) بود که از نظر آماری با هم تفاوت معنیداری نداشتند. بیشترین کاهش وزن نیز در تیمار گلوتامین 500-رقم گاویتا (5/65 درصد) مشاهده گردید. همچنین, تیمار گلوتامین 500 در رقم گاویتا بیشترین مقدار آنتوسیانین را داشت. از این آزمایش میتوان نتیجه گرفت که با کاربرد اسیدهای آمینه آلانین و آرژنین در قبل از برداشت میوه های توت فرنگی میتوان عمر پس از برداشت و کیفیت آنها را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیدکی، سمیرا، تهرانی فر، علی، و خراسانی، رضا. (1397). بهبود ماندگاری پس از برداشت میوه دو رقم توت فرنگی (. Fragaria× ananassa Duch) با کاربرد اسید آمینه ها در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(2 (پیاپی 34) )، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/226404/fa

    Vancouver: کپی

    بیدکی سمیرا، تهرانی فر علی، خراسانی رضا. بهبود ماندگاری پس از برداشت میوه دو رقم توت فرنگی (. Fragaria× ananassa Duch) با کاربرد اسید آمینه ها در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(2 (پیاپی 34) ):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/226404/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا بیدکی، علی تهرانی فر، و رضا خراسانی، “بهبود ماندگاری پس از برداشت میوه دو رقم توت فرنگی (. Fragaria× ananassa Duch) با کاربرد اسید آمینه ها در سیستم کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 1–9، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226404/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button