مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

295
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد کودهای آلی در کشت بدون خاک بر ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی (Fragaria×ananassaDuch. cv. Camarosa)

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 113

چکیده

 بسترهای کاشت می توانند بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه توت فرنگی اثر بگذارند. در پژوهش حاضر, اثر هفت نوع بستر کاشت شامل بستر پایه (ترکیب 50% کوکوپیت و 50% پرلیت) و بستر غنی شده با 10, 20 و 40 درصد کود آلی ورمی کمپوست و 10, 20 و 40 درصد کود دامی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار روی کیفیت و ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا بررسی گردید. میوه های توت فرنگی, در مرحله رسیدن تجاری, به مدت 5 دقیقه در محلول 1 میلی مولار پوتریسین غوطه ور شدند. سپس, سطح میوه ها در هوای معمولی اتاق خشک شد و در ظروف پلاستیکی به یخچال با دمای 4 درجه سلسیوس منتقل شدند. بعد از 15 روز, میزان مواد جامد محلول (TSS), اسیدیته کل (TA), نسبت TSS/TA, سفتی بافت میوه و درصد کاهش وزن میوه ها اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بستر های کاشت بر سفتی بافت میوه, TA, TSS, نسبت TSS/TA و درصد کاهش وزن اثر معنی داری داشتند. کمترین کاهش وزن مربوط به تیمار 10٪ کود دامی (2.16%) و بیشترین کاهش وزن (36%) در بستر شاهد مشاهده شد. بیشترین مواد جامد محلول میوه (13.19%) در بستر کشت حاوی 40% ورمی کمپوست مشاهده گردید. به دلیل عاری بودن بستر های کاشت بدون خاک از عوامل بیماری زا, هیچ میوه توت فرنگی پیش و پس از برداشت پوسیده نشد. بنابراین, با استفاده از کود های آلی در بستر های کاشت, نه تنها نیازی به استفاده از سموم شیمیایی نیست, بلکه می توان عمر پس از برداشت میوه های توت فرنگی را هم افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیدکی، سمیرا، و چالوی، ویدا. (1393). اثر کاربرد کودهای آلی در کشت بدون خاک بر ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی (Fragaria×ananassaDuch. cv. Camarosa). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 5(18)، 107-113. SID. https://sid.ir/paper/486849/fa

    Vancouver: کپی

    بیدکی سمیرا، چالوی ویدا. اثر کاربرد کودهای آلی در کشت بدون خاک بر ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی (Fragaria×ananassaDuch. cv. Camarosa). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1393؛5(18):107-113. Available from: https://sid.ir/paper/486849/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا بیدکی، و ویدا چالوی، “اثر کاربرد کودهای آلی در کشت بدون خاک بر ماندگاری پس از برداشت میوه توت فرنگی (Fragaria×ananassaDuch. cv. Camarosa)،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 5، no. 18، pp. 107–113، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/486849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button