مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمّیت و کیفیت میوه توت فرنگی رقم آروماس در چین های مختلف برداشت تحت تأثیر محیط کشت و هیومیک اسید

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 100

چکیده

 محیط کشت و تغذیه دو عامل مهم در تعیین کمّیت و کیفیت محصولات گلخانه ای هستند. بر همین اساس, پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه گروه باغبانی دانشگاه کردستان روی توت فرنگی رقم آروماس انجام گرفت. عامل اول, دو نوع محیط کشت (مخلوط پرلایت-کوکوپیت با نسبت حجمی مساوی و پوکه), عامل دوم, سه غلظت هیومیک اسید (صفر, 300 و 600 میلی گرم بر لیتر) و عامل سوم, چین های مختلف برداشت بود. در چین های مختلف برداشت, صفات کمّی و کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج, بیان گر تأثیرپذیری بسیار زیاد ویژگی های عملکردی و کیفی میوه از محیط کشت و هیومیک اسید بود. بیشترین میانگین عملکرد میوه در محیط کشت پرلایت-کوکوپیت (107 گرم در بوته) و محیط پوکه (85/4 گرم در بوته) از بوته هایی به دست آمد که با 600 میلی گرم بر لیتر هیومیک اسید تیمار شده بودند. بیشترین میانگین سفتی (6 نیوتن بر مترمربع), مواد جامد محلول (6/19 درصد) و کربوهیدرات محلول (58 میلی گرم در 100 گرم وزن تازه) متعلق به میوه بوته های محیط پوکه و تغذیه شده با 600 میلی گرم بر لیتر هیومیک اسید بود و بیشترین میانگین فنول (113 میلی گرم گالیک اسید در 100 گرم وزن تازه) و ویتامین ث (34 میلی گرم در 100 گرم وزن تازه) متعلق به میوه بوته های محیط پرلایت-کوکوپیت تغذیه شده با 600 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید بود. به طور کلی و بر اساس مجموع صفات اندازه گیری شده, محیط کشت پرلایت-کوکوپیت و تغذیه با 600 میلی گرم بر لیتر هیومیک اسید به صورت کودآبیاری برای تولید کمّی و کیفی مطلوب توت فرنگی رقم آروماس پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، آزیتا، قادری، ناصر، خورشیدی، جلال، و جوادی، تیمور. (1398). بررسی کمّیت و کیفیت میوه توت فرنگی رقم آروماس در چین های مختلف برداشت تحت تأثیر محیط کشت و هیومیک اسید. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 10(3 (پیاپی 39) )، 81-100. SID. https://sid.ir/paper/226417/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی آزیتا، قادری ناصر، خورشیدی جلال، جوادی تیمور. بررسی کمّیت و کیفیت میوه توت فرنگی رقم آروماس در چین های مختلف برداشت تحت تأثیر محیط کشت و هیومیک اسید. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1398؛10(3 (پیاپی 39) ):81-100. Available from: https://sid.ir/paper/226417/fa

    IEEE: کپی

    آزیتا شریفی، ناصر قادری، جلال خورشیدی، و تیمور جوادی، “بررسی کمّیت و کیفیت میوه توت فرنگی رقم آروماس در چین های مختلف برداشت تحت تأثیر محیط کشت و هیومیک اسید،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 81–100، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button