مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتوتابی با UV-C بر کنترل پوسیدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای رقم نیوتن

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

گوجه فرنگی از مهم ترین محصولات باغبانی است که بسیار فسادپذیر و مستعد آلودگی های میکروبی است. لذا, پژوهش حاضر به منظور کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای با استفاده از نور UV-C (شدت های صفر, 3, 6, 9 و 12 کیلوژول بر متر مربع) انجام شد. میوه ها در مرحله قرمز رسیده از گوجه فرنگی گلخانه ای رقم نیوتن تهیه شده و پس از تیمار, در سردخانه با دمای 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85-90 درصد نگهداری شدند. شاخص های کیفی میزان پوسیدگی, سفتی میوه, محتوای ویتامین C, مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتراسیون, شاخص رسیدگی, درصد کاهش وزن و رنگ میوه (*b*, a*, L, هیو و کروما) در روزهای هفتم, چهاردهم, بیست و یکم و بیست و هشتم, مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که طی مدت انبارداری, محتوای ویتامین C سفتی و رنگ میوه کاهش یافته و میزان پوسیدگی و درصد کاهش وزن میوه افزایش یافت. تیمار میوه ها با شدت های مختلف نور UV-C اثر معنی داری بر شاخص های رنگ, شاخص رسیدگی, درصد کاهش وزن, سفتی و pH نداشت, اما به طور معنی داری باعث کاهش میزان پوسیدگی در شدت 6 کیلوژول بر متر مربع, نسبت به شاهد, شد. بیشترین محتوای ویتامین C در روز بیست و یکم و در شدت نور 12 کیلوژول بر متر مربع به دست آمد. شدت های زیاد نور UV-C نیز باعث کاهش مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون شد. با توجه به نتایج, می توان عنوان نمود که تیمار میو ه های گوجه فرنگی در مرحله قرمز رسیده با شدت های بهینه از نور UV-C می تواند باعث کاهش میزان پوسیدگی میوه ها و حفظ یا افزایش ظرفیت آنتی اکسیدان ها, از جمله ویتامین C شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خالقی، علیرضا، دادبین، الهه، و اصغری مرجانلو، ابوالفضل. (1398). اثر پرتوتابی با UV-C بر کنترل پوسیدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای رقم نیوتن. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 10(3 (پیاپی 39) )، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/226418/fa

    Vancouver: کپی

    خالقی علیرضا، دادبین الهه، اصغری مرجانلو ابوالفضل. اثر پرتوتابی با UV-C بر کنترل پوسیدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای رقم نیوتن. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1398؛10(3 (پیاپی 39) ):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/226418/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خالقی، الهه دادبین، و ابوالفضل اصغری مرجانلو، “اثر پرتوتابی با UV-C بر کنترل پوسیدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی گلخانه ای رقم نیوتن،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 13–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا