مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان انبارداری و اندازه بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر واریته های مختلف گندم

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 24

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر شرایط انبارداری بر ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر گندم یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1389 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل زمان انبارداری بذور بر حسب روز (0, 7 و 14), اندازه بذر (ریز و درشت) و واریته گندم (فلات, گاسکوژن, سایونز, پیشتاز, بهار و طوس) بودند. هر واحد آزمایشی شامل 25 عدد بذر بود که در بین 3 لایه کاغذ مرطوب (2 لایه در زیر و 1 لایه در رو) با فواصل منظم قرار داده شده و سپس با فشار طبیعی لوله شده و در ظروف استوانه ای به قطر 4.5 و ارتفاع 7.5 سانتی متر قرار داده شدند. شمارش جوانه زنی به مدت 8 روز طبق دستورالعمل ISTA صورت گرفت. در روز آخر, درصد گیاهچه های نرمال, طول و وزن خشک ساقه چه گندم تعیین شد. متوسط زمان جوانه زنی برای تیمارهای آزمایشی به تفکیک محاسبه شد. نتایج نشان داد که زمان انبارداری روی ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر گندم دارای اثرات معنی داری بود. با افزایش زمان انبارداری متوسط زمان جوانه زنی بذر گندم, 26.6 درصد افزایش یافت. زمان انبارداری از طریق کاهش درصد جوانه زنی (3 درصد), درصد گیاهچه های نرمال (16.2 درصد), طول ساقه چه (27.2 درصد) و وزن خشک ساقه چه (20.3 درصد) باعث ایجاد اثرات منفی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های گندم شد. متوسط زمان جوانه زنی و طول ساقه چه حساس ترین صفات مورد بررسی نسبت به زمان انبارداری بودند. کاهش اندازه بذر گندم منجر به افزایش متوسط زمان جوانه زنی و کاهش سایر صفات مورد ارزیابی شد. همچنین انبارداری اثرات منفی شدیدتری روی بذور ریزتر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مندنی، فرزاد، ریاحی نیا، شهرام، و خواجه حسینی، محمد. (1391). بررسی اثر زمان انبارداری و اندازه بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر واریته های مختلف گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 2(1)، 14-24. SID. https://sid.ir/paper/226643/fa

    Vancouver: کپی

    مندنی فرزاد، ریاحی نیا شهرام، خواجه حسینی محمد. بررسی اثر زمان انبارداری و اندازه بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر واریته های مختلف گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1391؛2(1):14-24. Available from: https://sid.ir/paper/226643/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد مندنی، شهرام ریاحی نیا، و محمد خواجه حسینی، “بررسی اثر زمان انبارداری و اندازه بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بنیه بذر واریته های مختلف گندم،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 2، no. 1، pp. 14–24، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button