یکی از روش های مناسب برای به حداقل رساندن پراکسیداسیون لیپید در بذرها زوال یافته، تیمار آبگیری و خشک کردن یا هیدروپرایمینگ می باشد که می تواند باعث افزایش درصد و سرعت جوانه زنی و سبز شدن بذرهای زوال یافته شود. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر هیدرو پرایمینگ بر جوانه زنی بذور زوال یافته بذر برنج در دانشگاه زابل در سال 1388 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد.تیمارها شامل زوال بذر در 5 سطح (0، 48، 72، 96 و 144 ساعت) و هیدروپرایمینگ در 3 سطح (0، 5 و 10 ساعت) بود. در این روش بذرهای برنج رقم قائم پس از زوال یافتن در دمای 43 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 100 درصد، به مدت 5 و 10ساعت در آب قرار داده شدند. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح زوال، مولفه های جوانه زنی شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، یکنواختکی جوانه زنی، طول کلئوپتیل، طول ریشه بذری، وزن خشک گیاهچه، مقدار استفاده از ذخایر بذر، کارایی استفاده از ذخایر بذر، شاخص ویگور اول و شاخص ویگور دوم کاهش یافت، اما میزان این کاهش برای بذرهای پرایمینگ شده کمتر بود. در کلیه سطوح زوال، بذرهای پرایمینگ شده نسبت به شاهد زمان کمتری طول کشید تا به 50 درصد جوانه زنی برسند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که هیدروپرایمینگ باعث بهبود بذرهای زوال یافته و به دنبال آن افزایش مولفه های جوانه زنی برنج می شود.