مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری و دما بر خصوصیات فیزیولوژیک جوانه زنی و رشد گیاهچه چای ترش (Hibiscus sabdariffa)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری و درجه حرارت بر جوانه زنی و رشد گیاهچه چای ترش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشگاه گنبد کاووس, در خرداد ماه 1390 اجرا شد. عامل اول شامل 5 سطح شوری (0, -3, -6, -9, -12 بار) و عامل دوم درجه حرارت در 3 سطح (25, 30, 35 درجه سانتی گراد) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر دما بر ویژگی های طول ساقه چه, طول ریشه چه, سرعت جوانه زنی و پویایی مواد در سطح یک درصد و بر وزن خشک ساقه چه در سطح 5 درصد معنی دار بود. همچنین اثر شوری بر تمام ویژگی های به جز وزن خشک ریشه چه در سطح یک درصد معنی دار بود, در حالی که بر همکنش شوری و دما تنها بر طول ریشه چه, وزن خشک گیاهچه, وزن خشک ساقچه و سرعت جوانه زنی معنی دار بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که بیشترین کاهش به ازای هر واحد افزایش شوری در طول ساقه چه با 9.38 درصد و کمترین کاهش در پویایی مواد با 2.54 درصد مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد جوانه زنی و پویایی مواد, در دمای 31 درجه سانتی گراد حاصل شد. در مورد صفاتی که بر همکنش شوری و دما بر روی آن ها معنی دار بود, کمترین اثر سوء نمک در دمای 30 درجه سانتی گراد حاصل شد. بنابراین با توجه به نتایج حاصله می توان بیان داشت که دمای مناسب برای این گونه حدود 30 تا 31 درجه سانتی گراد تخمین زده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راحمی کاریزکی، علی، نخ زری مقدم، علی، و قره خانی، مهرنسا. (1392). اثر شوری و دما بر خصوصیات فیزیولوژیک جوانه زنی و رشد گیاهچه چای ترش (Hibiscus sabdariffa). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 3(3)، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/226653/fa

    Vancouver: کپی

    راحمی کاریزکی علی، نخ زری مقدم علی، قره خانی مهرنسا. اثر شوری و دما بر خصوصیات فیزیولوژیک جوانه زنی و رشد گیاهچه چای ترش (Hibiscus sabdariffa). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1392؛3(3):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/226653/fa

    IEEE: کپی

    علی راحمی کاریزکی، علی نخ زری مقدم، و مهرنسا قره خانی، “اثر شوری و دما بر خصوصیات فیزیولوژیک جوانه زنی و رشد گیاهچه چای ترش (Hibiscus sabdariffa)،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 3، no. 3، pp. 13–20، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226653/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button