Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی

صفحات

 صفحه شروع 701 | صفحه پایان 710

چکیده

 تحقیق حاضر با هدف ارزیابی سه گونه Salsola rigida, Salsola dendroides و Salsola richter از نظر جوانه زنی نسبت به تنش شوری و تعیین مقاوم ترین گونه انجام شد. هر سه گونه مورد آزمایش از خانواده اسفناجیان بوده و برای تعلیف دام و احیای مناطق خشک و نیمه خشک مناسب هستند. این بررسی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در چهار تکرار صورت گرفت, تیمارهای آزمایشی شامل سه گونه مرتعی ذکر شده در بالا و سیزده سطح مختلف محلول آب شور محتوی کلرور سدیم خالص, با غلظت های 0, 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400 ,450, 500, 550 و 600 میلی مولار بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که دو گونه S. dendroides و S.rigida در مرحله جوانه زنی نسبت به گونه S.richteri مقاومت بیشتری به شوری داشتند, به طوری که این دو گونه تا سطح شوری 600 میلی مولار شوری جوانه زنی داشتند در صورتی که گیاه S.richteri فقط تا سطح شوری 350 میلی مولار جوانه زنی نشان داد. در هر سه گونه مورد آزمایش با افزایش شوری از درصد و سرعت جوانه زنی کاسته شد و بالاترین درصد و سرعت جوانه زنی در حداقل مقدار شوری اتفاق افتاد. افزایش شوری تا سطح 200 میلی مولار تاثیری بر طول ریشه چه گونه S. dendroides نداشت. ولی در گونه S.rigida با افزایش شوری تا سطح 50 میلی مولار بر طول ریشه چه افزوده شد و با افزایش دوباره شوری از طول ریشه چه کاسته شد. در گونه S.richteri نیز با افزایش شوری از طول ریشه چه کاسته شد. بنابراین گونه S.richteri نسبت به دو گونه دیگر به شوری در مرحله جوانه زنی حساس تر است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تیموری، علی، مقدم، محمدرضا، حیدری شریف آبادی، حسین، جعفری، محمد، و آذرنیوند، حسین. (1384). بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی . منابع طبیعی ایران، 58(3)، 701-710. SID. https://sid.ir/paper/22720/fa

Vancouver: کپی

تیموری علی، مقدم محمدرضا، حیدری شریف آبادی حسین، جعفری محمد، آذرنیوند حسین. بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی . منابع طبیعی ایران[Internet]. 1384؛58(3):701-710. Available from: https://sid.ir/paper/22720/fa

IEEE: کپی

علی تیموری، محمدرضا مقدم، حسین حیدری شریف آبادی، محمد جعفری، و حسین آذرنیوند، “بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی سه گونه مرتعی ،” منابع طبیعی ایران، vol. 58، no. 3، pp. 701–710، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22720/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا