Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,877
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

749
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.)وکاهو (Lactuca sativa var longifolia)در یک سازگان مدار بسته

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 175

چکیده

 در این آزمایش یک سازگان مدار بسته برای پرورش توام ماهی تیلاپیا و کاهو طراحی شد. در این طراحی سعی شد که بخشی برای پرورش گیاه و بخش هایی برای عملکرد باکتری های هوازی و غیر هوازی در محیط پرورش در کنار یکدیگر ایجاد شود. سازگان طراحی شده از نظر تولید ماهی و گیاه و تغییرات وضعیت کیفی آب محیط پرورش ماهی مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور 75 قطعه ماهی با میانگین وزن5.62±1.75 (Mean+SD)  گرم وارد هر مخزن پرورش ماهی شد. مخزن پرورش ماهی از جنس فایبرگلاس و دارای ظرفیت نگهداری 840 لیتر آب بود که در آن 640 لیتر اب ریخته شد.  برای تغذیه ماهیان از غذای حبه ای (pellet) شناور و مخصوص پرورش بچه ماهی تیلاپیا استفاده شد که از نظر ترکیب بیوشیمیایی حاوی 24 درصد پروتئین, 6 درصد چربی, 6 درصد فیبر و 11 درصد رطوبت بود. ماهیان دوبار در روز و به مقدار 5 درصد وزن بدنشان در ساعت 9 صبح و 2 بعدازظهر غذادهی شدند. در طول آزمایش, سه بار 42نشای کاهو کشت و برداشت شدند. مقدار محصول کاهوی برداشتی به ترتیب برابر 1437±339, 2112±297 و 1173±202 گرم در متر مربع برای سه دوره متوالی بود. در این آزمایش مشخص شد که در سازگان طراحی شده امکان پرورش ماهی و گیاه با هم وجود دارد و سازگان توانایی کاهش ترکیبات نیتروژن دار را بعد از 5 هفته از شروع آزمایش و تا حد استاندارد دارد. با شروع آزمایش غلظت آمونیاک در آب افزایش یافت و بعد از 5 هفته مقدار آن به حدود 8 میلی گرم در لیتر رسید . سپس غلظت آن کاهش یافت و یک هفته مانده به پایان آزمایش به حدود 45/1 میلی گرم در لیتر رسید. مقدار غلظت نیتریت آب بعد از دو هفته از شروع آزمایش افزایش یافت و بعداز 9 هفته غلظت آن به حدود52/1 میلی گرم در لیتر رسید. در کل میزان غلظت نیتریت دارای تغییراتی بین 30/2-028/0 میلی گرم در لیتر بود.  میزان غلظت نیترات تغییراتی بین 07/1-61/0 میلی گرم در لیتر را داشت. این مقدار در پایان آزمایش دارای میانگین 0.73±0.61 بود. میانگین وزن برداشت هر ماهی در پایان آزمایش 188±19 گرم بود و میانگین مقدار تولید ماهی در پایان آزمایش 9.25±1.55 کیلوگرم در هر واحد پرورش یا سازگان یا به حدود 13 کیلوگرم در متر مکعب آب  رسید. میانگین ماندگاری ماهی 68±1.9 درصد اندازه گیری شد. این پژوهش نشان داد که امکان طراحی و ساخت سازگان ساده توام پرورش ماهی و گیاه به صورت یک مجموعه نزدیک به هم و با حداقل استفاده از آب و فضا وجود دارد.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی، غلامرضا، کامارودین، محمدصالح، و فرحمند، حمید. (1385). طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.)وکاهو (Lactuca sativa var longifolia)در یک سازگان مدار بسته. منابع طبیعی ایران، 59(1)، 167-175. SID. https://sid.ir/paper/22766/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی غلامرضا، کامارودین محمدصالح، فرحمند حمید. طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.)وکاهو (Lactuca sativa var longifolia)در یک سازگان مدار بسته. منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(1):167-175. Available from: https://sid.ir/paper/22766/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا رفیعی، محمدصالح کامارودین، و حمید فرحمند، “طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.)وکاهو (Lactuca sativa var longifolia)در یک سازگان مدار بسته،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 1، pp. 167–175، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22766/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا