مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر جیره های حاوی ویتامین B3 بر شاخص های رشد ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa) در یک سازگان کشت توأم مدار بسته (Aquaponics)

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 174

چکیده

 به منظور بررسی اثر افزودن ویتامین B3 به غذادهی و تاثیر آن بر شاخص های رشد در تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa), در یک سازگان توأم ماهی و گیاه, تعداد 240 قطعه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزنی 25/1± 12 گرمی و 240 عدد نشا کاهو به صورت کاملاً تصادفی به 12 واحد آزمایشی وارد شدند. تیمارها تحت تأثیر 20, 40, و 60 میلی گرم ویتامین B3در کیلوگرم غذای خشک به مدت 60 روز قرار گرفتند. شاخص های رشد ماهی تغییر معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد (05/0P≥ ). شاخص های رشد گیاه از قبیل طول نهایی برگ و عرض نهایی برگ تفاوت معنی داری را در بین تیمار ها نشان دادند (05/0P<) ولی در طول نهایی بوته, وزن تر بوته, وزن خشک بوته, وزن تر ریشه و وزن خشک ریشه تفاوت معنی دار مشاهده نگردید (05/0P≥ ). اندازه گیری شاخص های بیوشیمیایی خون ماهی نیز نشان داد با افزایش سطح 60 میلی گرم ویتامین B3در هرکیلوگرم غذای خشک, میزان پروتئین کل, گلوکز و تری گلیسیرید افزایش یافت (05/0P<) ولی محتوئ کورتیزول, آلکالین فسفاتاز و آسپارتات آمینوترانسفراز سرم خون ماهی فاقد تفاوت معنی دار بود (05/0P≥ ). نتایج این آزمایش نشان داد با افزودن 40 تا 60 میلی گرم ویتامین B3 به غذا, فاکتور های استرسی خون ماهی تغییر می کند و همچنین رشد ماهی و کاهو افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمرودی، عرفان، رفیعی، غلامرضا، رضایی توابع، کامران، و هاشمی، سیداحسان. (1399). تأثیر جیره های حاوی ویتامین B3 بر شاخص های رشد ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa) در یک سازگان کشت توأم مدار بسته (Aquaponics). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 73(2 )، 163-174. SID. https://sid.ir/paper/162023/fa

    Vancouver: کپی

    سلمرودی عرفان، رفیعی غلامرضا، رضایی توابع کامران، هاشمی سیداحسان. تأثیر جیره های حاوی ویتامین B3 بر شاخص های رشد ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa) در یک سازگان کشت توأم مدار بسته (Aquaponics). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1399؛73(2 ):163-174. Available from: https://sid.ir/paper/162023/fa

    IEEE: کپی

    عرفان سلمرودی، غلامرضا رفیعی، کامران رضایی توابع، و سیداحسان هاشمی، “تأثیر جیره های حاوی ویتامین B3 بر شاخص های رشد ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه کاهو (Lactuca sativa) در یک سازگان کشت توأم مدار بسته (Aquaponics)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 73، no. 2 ، pp. 163–174، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162023/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button