مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کاربرد پساب ناشی از پرورش ماهی تیلاپیای قرمز (.Oreochromis sp) در کشت گیاه کاهو (Lactuca sativa) در سازگان پرورش مدار بسته

صفحات

 صفحه شروع 591 | صفحه پایان 601

چکیده

 با استفاده از یک مخزن پرورش ماهی به ابعاد 110 سانتی متر طول, 84 سانتی متر عرض و 100 سانتی متر ارتفاع و قرار دادن سه سینی پرورش گیاه به ابعاد 110 سانتی متر طول, 30 سانتی متر عرض و 5 سانتی متر عمق و در فاصله 20 سانتی متری بالا مخزن ماهی و یک پمپ آب برای چرخش آب در سازگان با قدرت آبدهی 30 لیتر بر ثانیه یک سازگان پرورش مدار بسته برای پرورش ماهی تیلاپیای قرمز طراحی گردید. سپس برای تولید پساب ماهی, تعداد 70 قطعه ماهی با میانگین وزن 20±0.02 گرم در مخزن پرورش ماهی وارد شدند و به مدت سه هفته با غذایی حاوی 24 درصد پروتیین تغذیه شدند. ماهیان دوبار در روز در ساعات 9 صبح و 4 بعدازظهر غذا دهی شدند. میزان مصرف روزانه غذا حدود 5 درصد وزن کل ماهی ها در هر مخزن پرورشی بود. بعد از سه هفته ماهی ها برداشت و مواد محلول و غیرمحلول موجود (پساب) در سازگان به عنوان محیط کشت برای پرورش کاهو مورد استفاده قرار گرفت. سازگانی مشابه که فقط در آن آب در گردش بود نیز برای تعیین ورود موادی که احتمال داشت از خارج وارد سیستم شود به عنوان تیمار صفر مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 42 نشا کاهو هر یک به سن یک هفته وارد سینی های پرورش گیاه در هر واحد آزمایش شدند و بعد از 5 هفته کاهوها برداشت گردیدند. مقدار کل محصول کاهو تولید شده با استفاده از پساب, به طور میانگین 2017±197 گرم در متر مربع بود. در تیمار آب (صفر) نشاهای کاهو همگی بعد از دو هفته از بین رفتند. غلظت مواد معدنی در مخزن پرورش ماهی بعد از برداشت ماهی و بعد از برداشت کاهو اندازه گیری شد. با شروع کشت کاهو غلظت مواد معدنی دارای تغییراتی بود و کاهش نشان داد. نشاهای کاهو توانستند در حین رشد 3.2 درصد آهن, 73.76 درصد منگنز, 7.97 درصد روی, 3.48 درصد مس, 5.01 درصد کلسیم, 4.72 درصد منیزیم, 1.48 درصد فسفر, 8.98 درصد ازت و 0.28 درصد پتاسیم را که از طریق غذا دهی به ماهی وارد سازگان شده بود جذب کنند. نتایج این آزمایش نشان داد که پساب تولید شده در پرورش ماهی به صورت مدار بسته را می توان به عنوان مواد مغذی برای کشت گیاه کاهو به روش کشت در محلول مواد مغذی به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی، غلامرضا، بن سعد، چیروز، کامارودین، محمدصالح، رازی اسماعیل، محمد، و سیجام، قمرالزمان. (1384). بررسی کاربرد پساب ناشی از پرورش ماهی تیلاپیای قرمز (.Oreochromis sp) در کشت گیاه کاهو (Lactuca sativa) در سازگان پرورش مدار بسته . منابع طبیعی ایران، 58(3)، 591-601. SID. https://sid.ir/paper/22722/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی غلامرضا، بن سعد چیروز، کامارودین محمدصالح، رازی اسماعیل محمد، سیجام قمرالزمان. بررسی کاربرد پساب ناشی از پرورش ماهی تیلاپیای قرمز (.Oreochromis sp) در کشت گیاه کاهو (Lactuca sativa) در سازگان پرورش مدار بسته . منابع طبیعی ایران[Internet]. 1384؛58(3):591-601. Available from: https://sid.ir/paper/22722/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا رفیعی، چیروز بن سعد، محمدصالح کامارودین، محمد رازی اسماعیل، و قمرالزمان سیجام، “بررسی کاربرد پساب ناشی از پرورش ماهی تیلاپیای قرمز (.Oreochromis sp) در کشت گیاه کاهو (Lactuca sativa) در سازگان پرورش مدار بسته ،” منابع طبیعی ایران، vol. 58، no. 3، pp. 591–601، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button