مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نسبت های مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح متفاوت از پروتئین بر رشد، ترکیبات بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 175

چکیده

 در این تحقیق اثر نسبت های مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح از پروتئین بر عملکرد رشد, ترکیب شیمیایی بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی شد. بدین منظور از ماهیانی با میانگین وزن اولیه 60±0.55 گرم استفاده شد. پرورش ماهی در مخازن 1000 لیتری که با 500 لیتر آب پر شده بود, به مدت 60 روز انجام پذیرفت. آزمایش به روش فاکتوریل دو عامله با 2 سطح پروتئین (40 و 45%) و 4 نسبت کربوهیدرات به چربی (1.5, 1, 0.5 و 2) در سه تکرار و به صورت طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. مقدار انرژی جیره ها تقریبا ثابت و معادل 4000 Kcal/Kg در نظر گرفته شد. غذای مصرفی روزانه بر اساس دو درصد از وزن توده زنده هر حوضچه دو مرتبه در روز به مصرف رسید. وزن توده زنده حوضچه ها هر 14 روز یک بار طی عمل زیست سنجی تعیین و شاخص های رشد محاسبه شدند. نتایج حاصله نشان داد که با افزایش مقدار پروتئین, بین تیمارها از نظر شاخص های رشد تفاوت معنی داری نبوده است (p³0.05) و شاخص های رشد (افزایش وزن بدن, کارایی پروتئین و ضریب رشد ویژه) با زیاد شدن پروتئین افزایش پیدا نکردند. ضریب تبدیل غذایی و شاخص قیمت نیز در سطح پروتئین کمتر (40 درصد) وضعیت بهتری داشتند. از طرفی با افزایش نسبت کربوهیدرات به چربی (افزایش کربوهیدرات و کاهش چربی) نیز بین تیمارها از نظر شاخص های رشد تفاوت معنی داری دیده نشد (p³0.05), ولی در مجموع در نسبت کربوهیدرات به چربی 0.5 وضعیت بهتر بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح پروتئینی کمتر (40%) و نسبت کربوهیدرات به چربی 0.5 بدون اینکه اثر منفی روی ترکیبات بدن و عملکرد کبد داشته باشند, بهترین حالت را از نظر عملکرد رشد ایجادکردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشکوه روحانی، آرزو، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و شریعتمداری، فرید. (1386). تاثیر نسبت های مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح متفاوت از پروتئین بر رشد, ترکیبات بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). منابع طبیعی ایران، 60(1)، 161-175. SID. https://sid.ir/paper/22966/fa

    Vancouver: کپی

    مشکوه روحانی آرزو، عابدیان کناری عبدالمحمد، شریعتمداری فرید. تاثیر نسبت های مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح متفاوت از پروتئین بر رشد, ترکیبات بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). منابع طبیعی ایران[Internet]. 1386؛60(1):161-175. Available from: https://sid.ir/paper/22966/fa

    IEEE: کپی

    آرزو مشکوه روحانی، عبدالمحمد عابدیان کناری، و فرید شریعتمداری، “تاثیر نسبت های مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح متفاوت از پروتئین بر رشد, ترکیبات بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” منابع طبیعی ایران، vol. 60، no. 1، pp. 161–175، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22966/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button