مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرکاربرد باکتری رایزوبیوم ژاپونیکوم، قارچ مایکوریزا و کودشیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم کتول در شرایط حضور و عدم حضور علف های هرز

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور ارزیابی رقابت علف های هرز با سویا (Glycine max L. ) رقم کتول به همراه مقایسه آثار کاربرد کودهای بیولوژیک و شیمیایی به صورت جدا و همزمان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ای در شهرستان علی آباد کتول طی سال زراعی 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل مدیریت علف های هرز در دو سطح کنترل کامل و عدم کنترل (تا انتهای فصل رشد), کود بیولوژیک در چهار سطح شاهد (عدم مصرف), تلقیح با باکتری برادی رایزوبیوم ژاپونیکوم (Bradyrhizobium japonicum), تلقیح با قارچ مایکوریزا (Glomus mosseae) و استفاده همزمان از رایزوبیوم و مایکوریزا, کود شیمیایی (نیتروژن خالص از منبع کود اوره) در سه سطح شاهد (عدم مصرف), مصرف 25 کیلوگرم در هکتار و مصرف 50 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که از رنگیزه های فتوسنتزی صرفاً کلروفیل a تحت تأثیر تیمار علف های هرز قرار گرفته و کلروفیل b و کاروتنوئید متأثر نشدند, اما تیمارهای کود بیولوژیک و کود شیمیایی در سطح احتمال 1 درصد هر سه رنگیزه فتوسنتزی را تحت تأثیر قرار دادند. همچنین اثر متقابل علف های هرز و کود بیولوژیک, محتوای فسفر گیاه را تحت تأثیر قرار داد و بیش ترین مقدار فسفر (48/0 درصد) از تیمار کنترل علف های هرز به همراه استفاده همزمان از باکتری و قارچ و کم ترین مقدار (19/0 درصد) هم از تیمار عدم وجین علف های هرز و عدم مصرف کود بیولوژیک به دست آمد. محتوای پتاسیم برگ نیز تحت تأثیر اثر متقابل سه گانه علف های هرز, کود بیولوژیک و کود شیمیای قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمارهای علف های هرز و کود بیولوژیک محتوای روغن و پروتئین دانه و تیمار کود شیمیایی تنها محتوای پروتئین دانه را تحت تأثیرقرار داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسا، بهرام، عباس دخت، حمید، غلامی، احمد، و فرجی، ابوالفضل. (1396). تأثیرکاربرد باکتری رایزوبیوم ژاپونیکوم, قارچ مایکوریزا و کودشیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم کتول در شرایط حضور و عدم حضور علف های هرز. پژوهش علف های هرز، 9(1 )، 33-48. SID. https://sid.ir/paper/230787/fa

    Vancouver: کپی

    پارسا بهرام، عباس دخت حمید، غلامی احمد، فرجی ابوالفضل. تأثیرکاربرد باکتری رایزوبیوم ژاپونیکوم, قارچ مایکوریزا و کودشیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم کتول در شرایط حضور و عدم حضور علف های هرز. پژوهش علف های هرز[Internet]. 1396؛9(1 ):33-48. Available from: https://sid.ir/paper/230787/fa

    IEEE: کپی

    بهرام پارسا، حمید عباس دخت، احمد غلامی، و ابوالفضل فرجی، “تأثیرکاربرد باکتری رایزوبیوم ژاپونیکوم, قارچ مایکوریزا و کودشیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم کتول در شرایط حضور و عدم حضور علف های هرز،” پژوهش علف های هرز، vol. 9، no. 1 ، pp. 33–48، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/230787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button