مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

590
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر صفات کمی و کیفی سویا در واکنش به تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تنش خشکی و تلقیح با قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر کمیت و کیفیت سویا, آزمایشی در سال زراعی 1396 در مزرعه تحقیقاتی هنرستان کشاورزی ارومیه به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تنش خشکی به عنوان عامل اصلی در 3 سطح (آبیاری مطلوب, تنش ملایم خشکی و تنش شدید خشکی) و قارچ میکوریزا در سه سطح (بدون میکوریزا (به عنوان شاهد) و تلقیح با گونه گلوموس موسه آ و گلوموس اینترارادیسز) و باکتری رایزوبیوم در دو سطح (عدم تلقیح (به عنوان تیمار شاهد) و تلقیح با رایزوبیوم ژاپونیکوم به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. در واکنش به تنش خشکی ملایم, درصد پروتئین دانه افزایش یافت ولی افزایش شدت تنش خشکی درصد پروتئین دانه و درصد روغن دانه را کاهش داد. آبیاری همراه با تلقیح با قارچ به ویژه گونه موسه آ تعداد دانه در بوته, درصد و عملکرد پروتئین دانه را افزایش داد. در هر سه حالت آبیاری, تلقیح با باکتری در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش عملکرد دانه, عملکرد پروتئین و عملکرد روغن دانه شد. تلقیح با قارچ میکوریزا و باکتری عملکرد دانه و روغن را افزایش داد. بررسی جدول ضرایب همبستگی نشان داد که بین عملکرد دانه با وزن 1000 دانه, تعداد دانه در بوته, عملکرد روغن و پروتئین همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. براساس نتایج آزمایش, استفاده از قارچ گلوموس موسه آ و تلقیح با باکتری رایزوبیوم می تواند اثر مثبت بر صفات کمی و کیفی سویا داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صمصامی، ناصر، نخ زری مقدم، علی، راحمی کاریزکی، علی، و قلی نژاد، اسماعیل. (1398). اثر قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر صفات کمی و کیفی سویا در واکنش به تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(1 )، 13-26. SID. https://sid.ir/paper/209559/fa

    Vancouver: کپی

    صمصامی ناصر، نخ زری مقدم علی، راحمی کاریزکی علی، قلی نژاد اسماعیل. اثر قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر صفات کمی و کیفی سویا در واکنش به تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(1 ):13-26. Available from: https://sid.ir/paper/209559/fa

    IEEE: کپی

    ناصر صمصامی، علی نخ زری مقدم، علی راحمی کاریزکی، و اسماعیل قلی نژاد، “اثر قارچ میکوریزا و باکتری رایزوبیوم بر صفات کمی و کیفی سویا در واکنش به تنش خشکی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 1 ، pp. 13–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا