مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر روش های مختلف محاسبه سرعت جوانه زنی در ارزیابی قابلیت جوانه زنی غده اویارسلام ارغوانی (Cyperus rotundus L. ) و برآورد آستانه های دمایی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 اویارسلام ارغوانی, به واسطه رشد و تکثیر سریع از غده های زیر زمینی یکی از سمج ترین علف های هرز در محیط های زراعی می باشد. کسب اطلاعات در مورد شرایط محیطی که رویش اندام های رویشی را تنظیم می کنند, در پیش بینی زمان ظهور علف های هرز چندساله مؤثر می باشند. به منظور مقایسه قابلیت جوانه زنی و تعیین آستانه های دمایی (یا دماهای اصلی) جوانه زنی غده ها, چندین روش سرعت جوانه زنی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش های عکس متوسط زمان جوانه زنی وعکس زمان رسیدن به 50 درصد جوانه زنی, روش مناسبی برای برآورد دماهای اصلی جوانه زنی و همچنین ارزیابی قابلیت جوانه زنی غده ها تحت تأثیر دماهای مختلف نمی باشند. بر اساس دو شاخص سرعت جوانه زنی (غده در روز-1) و سرعت جوانه زنی موزون شده (غده در روز-1), به ترتیب دو دمای 25 و 30 درجه سانتی گراد بهترین دماها بودند. از طرف دیگر, بر اساس روند شاخص گرمایی سرعت جوانه زنی (غده در درجه سانتی گراد-1 در روز-1) بهترین دما, دمای 25 درجه سانتی گراد می باشد. در میان معیارهای مختلف جوانه زنی, شاخص گرمایی سرعت جوانه زنی, به خاطر لحاظ کردن مقدار گرمای مورد استفاده, ارزیابی دقیق تری برای بررسی پتانسیل جوانه زنی در میان دماهای مختلف می باشد. برای بررسی روند درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی (غده در روز-1), شاخص سرعت جوانه زنی (غده در روز-1) مدل دندانه ای برازش بهتری نشان داد (83/0 تا 99/0), ولی برای بررسی روند شاخص گرمایی سرعت جوانه زنی (غده در درجه سانتی گراد-1 در روز-1), مدل خطوط متقاطع, مدل برتر (76/0) بود. به طورکلی, دامنه دمایی کمینه, بهینه و بیشینه جوانه زنی غده اویارسلام ارغوانی به ترتیب بین 15/7 تا 20/9, 05/28 تا 62/32 و 43/0 4 تا 90/42 درجه سانتی گراد تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میجانی، سجاد، راستگو، مهدی، قنبری، علی، نصیری محلاتی، مهدی، و گونزالز اندوخار، خوزه لوییس. (1397). تأثیر روش های مختلف محاسبه سرعت جوانه زنی در ارزیابی قابلیت جوانه زنی غده اویارسلام ارغوانی (Cyperus rotundus L. ) و برآورد آستانه های دمایی. پژوهش علف های هرز، 10(1 )، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/230831/fa

    Vancouver: کپی

    میجانی سجاد، راستگو مهدی، قنبری علی، نصیری محلاتی مهدی، گونزالز اندوخار خوزه لوییس. تأثیر روش های مختلف محاسبه سرعت جوانه زنی در ارزیابی قابلیت جوانه زنی غده اویارسلام ارغوانی (Cyperus rotundus L. ) و برآورد آستانه های دمایی. پژوهش علف های هرز[Internet]. 1397؛10(1 ):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/230831/fa

    IEEE: کپی

    سجاد میجانی، مهدی راستگو، علی قنبری، مهدی نصیری محلاتی، و خوزه لوییس گونزالز اندوخار، “تأثیر روش های مختلف محاسبه سرعت جوانه زنی در ارزیابی قابلیت جوانه زنی غده اویارسلام ارغوانی (Cyperus rotundus L. ) و برآورد آستانه های دمایی،” پژوهش علف های هرز، vol. 10، no. 1 ، pp. 61–74، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/230831/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button