Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت نانوذرات نقره بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف گندم

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 299

چکیده

 اهداف: گندم یکی از مهم ترین محصولات غذایی در ایران است و با توجه به نقش نانوتکنولوژی در تولید محصولات زراعی, بررسی تاثیر نانوذرات بر فرآیندهای رشدی آن بسیار حایز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر, بررسی تاثیر نانوساختارهای نیترات نقره با ابعاد مختلف در شرایط "در شیشه" بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف گندم بود. مواد و روش ها: در پژوهش تجربی حاضر, جوانه زنی 10 رقم گندم در چهار غلظت نانوذرات نقره ppm10000, 5000, 1000 و صفر (شاهد) با چهار تکرار و در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی صورت گرفت. صفات طول ریشه چه و ساقه چه, نسبت ریشه چه به ساقه چه, سرعت جوانه زنی, درصد جوانه زنی, متوسط زمان و شاخص جوانه زنی, متوسط جوانه زنی روزانه, سرعت ظهور گیاهچه و شاخص بنیه اندازه گیری شدند. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون و نرم افزارهای SPSS 18 و Excel 2013 استفاده شد. یافته ها: تمام صفات, همبستگی معنی دار با یکدیگر داشتند (0/01>p). بین ارقام و همچنین بین غلظت های متفاوت نانوذره نقره اختلاف معنی دار برای تمام صفات وجود داشت (0/01>p). در تجزیه به مولفه های اصلی و تجزیه کلاستر, بیشترین میزان جوانه زنی در سطح شاهد و در ادامه در سطح ppm 1000 مشاهده شد و با افزایش غلظت نانوذره خصوصیات جوانه زنی نیز کاهش معنی داری نشان داد (0/01>p). ارقام اروم و پارسی با داشتن بیشترین میزان برای خصوصیات جوانه زنی ارقام برتر بودند. نتیجه گیری: سطوح بالای غلظت نانوذرات نقره باعث تاثیر بر خصوصیات جوانه زنی و کاهش مقادیر آنها می شود. بین ارقام مختلف گندم برای خصوصیات مورد بررسی تنوع وجود دارد. ارقام اروم و پارسی نسبت به دیگر ارقام برتر هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، سهیلا، امام جمعه، عباسعلی، فرشادفر، محسن، صفری، هوشمند، و فاخری، براتعلی. (1397). ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت نانوذرات نقره بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف گندم. زیست فناوری، 9(2 )، 293-299. SID. https://sid.ir/paper/231276/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی سهیلا، امام جمعه عباسعلی، فرشادفر محسن، صفری هوشمند، فاخری براتعلی. ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت نانوذرات نقره بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف گندم. زیست فناوری[Internet]. 1397؛9(2 ):293-299. Available from: https://sid.ir/paper/231276/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا حاتمی، عباسعلی امام جمعه، محسن فرشادفر، هوشمند صفری، و براتعلی فاخری، “ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت نانوذرات نقره بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف گندم،” زیست فناوری، vol. 9، no. 2 ، pp. 293–299، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا