مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص کیفی، عملکردی و زیست فعالی در گندم سن زده

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 394

چکیده

 باوجود تمام پیشرفت های حاصله در زمینه کنترل آفت ها, سن همچنان در اکثر مناطق کشت گندم ایران یک آفت خطرناک محسوب می شود. این حشره با هیدرولیز پروتئین ها توسط پروتئیناز بزاق خود باعث ایجاد خصوصیات ضعیف رئولوژیکی و تولید نان با حجم کم و بافت نامناسب می گردد. ازطرفی هیدرولیز پروتئین ها می تواند در بهبود خواص عملکردی, تولید پپتیدهای زیست فعال و بهبود سیستم فیزیولوژیک بدن نقش موثری داشته باشد. در این تحقیق, ابتدا نمونه های گندم با درصدهای مختلف سن زدگی (25, 50, 75 و 100 درصد) تهیه گردید و آزمون های مختلف جهت بررسی اثر سن زدگی بر ویژگی های کیفی, عملکردی و زیست فعالی گندم انجام گرفت. نتایج آزمون های کیفی آرد نشان داد که با افزایش درصد سن زدگی, عدد زلنی کاهش یافت که نشان دهنده کیفیت پایین گلوتن و درنتیجه نامناسب بودن آرد به منظور تولید نان می باشد. ازطرف دیگر با افزایش درصد سن زدگی, درجه هیدرولیز در نمونه ها افزایش یافت که به تبع آن, تغییراتی در روند خواص عملکردی نظیر حلالیت و امولسیون کنندگی دیده شد. با افزایش درصد سن زدگی, حلالیت نمونه ها افزایش یافت و خاصیت امولسیون کنندگی در گندم تا سن زدگی 25 درصد بیشترین مقدار بوده اما با افزایش درصد سن زدگی, این ویژگی کاهش یافت. نتایج بررسی ویژگی های زیست فعالی نمونه ها نشان داد که در نتیجه افزایش درصد سن زدگی, پپتیدهای کوتاه زنجیر با خاصیت بازدارندگی آنزیم ACE و آنتی اکسیدانی تولید شد, به طوری که این دو خاصیت در گندم کاملا سن زده بیشترین و در گندم سالم کمترین مقدار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیومرثی، مریم، کدیور، مهدی، زارعی، سیدرضا، و طالبی، مجید. (1395). بررسی خواص کیفی, عملکردی و زیست فعالی در گندم سن زده. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 5(4)، 383-394. SID. https://sid.ir/paper/233963/fa

    Vancouver: کپی

    کیومرثی مریم، کدیور مهدی، زارعی سیدرضا، طالبی مجید. بررسی خواص کیفی, عملکردی و زیست فعالی در گندم سن زده. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1395؛5(4):383-394. Available from: https://sid.ir/paper/233963/fa

    IEEE: کپی

    مریم کیومرثی، مهدی کدیور، سیدرضا زارعی، و مجید طالبی، “بررسی خواص کیفی, عملکردی و زیست فعالی در گندم سن زده،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 5، no. 4، pp. 383–394، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button