مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی اثر ضداکسایشی سلنیت سدیم میکروکپسول شده و ریزپوشانی نشده با بوتیل هیدروکسی آنیزول در روغن سویا

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 98

چکیده

 این تحقیق به بررسی میکروانکپسولاسیون سلنیت سدیم همراه با صمغ عربی (25, 26, 27, 28 و 29 درصد) و صمغ فارسی (5, 4, 3, 2 و 1 درصد) و خلوص اتانول (80, 85, 90, 95 و 100 درصد) به روش سطح پاسخ پرداخت. نسبت حلال اتانول به مخلوط (6 گرم صمغ و 300 میلی گرم سلنیت سدیم در 20 میلی لیتر مخلوط) 10 به 1 انتخاب شد. فرمول بهینه ی اول (صمغ عربی 27 درصد, صمغ فارسی 3 درصد و درصد خلوص اتانول 94 درصد با راندمان 89/5 درصد, اندازه ی ذرات 44/6 میکرومتر) و فرمول بهینه ی دوم (صمغ عربی 29 درصد, صمغ فارسی 1 درصد و خلوص اتانول 89 درصد با راندمان 86 درصد, اندازه ی ذرات 48/5 میکرومتر) انتخاب شدند. سپس نمونه های بهینه(180/6 پی پی ام) با نمونه ی سنتزی آنتی اکسیدان بوتیل هیدروکسی آنیزول (BHA) (200 پی پی ام), سلنیت سدیم فاقد کپسول (8/6 پی پی ام معادل سلنیوم کپسول های بهینه) به روغن سویای فاقد آنتی اکسیدان اضافه شد و دما و زمان نگهداری روغن سویا در انکوباتور با کمک برنامه ی شلف لایف اکسلریتور (55 درجه ی سانتی گراد و 0, 23 و 44 روز) معادل انبارداری (20 درجه ی سانتی گراد و 0, 180 و 360 روز) گردید و شاخص های اکسایش مقایسه شدند. نتایج نشان داد با افزایش درصد صمغ عربی (کاهش صمغ فارسی) و درصد خلوص اتانول, کارایی افزایش (63/94 درصد) و سایز ذرات کاهش (37/5 میکرومتر) یافت. ترتیب انتخاب تیمارها براساس اهمیت کاربردی در صنعت غذا برای داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی حداکثری و خواص اکسایش حداقلی در بازه ی یکساله شاکل بهینه ی اول, بهینه ی دوم, بوتیل هیدروکسی آنیزول, سلنیت سدیم کپسول نشده (مصرف آنی) و نمونه ی شاهد (فاقد آنتی اکسیدان) شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشتاقی، سپیده، و گلی، محمد. (1399). مقایسه ی اثر ضداکسایشی سلنیت سدیم میکروکپسول شده و ریزپوشانی نشده با بوتیل هیدروکسی آنیزول در روغن سویا. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 9(1 )، 85-98. SID. https://sid.ir/paper/233989/fa

    Vancouver: کپی

    مشتاقی سپیده، گلی محمد. مقایسه ی اثر ضداکسایشی سلنیت سدیم میکروکپسول شده و ریزپوشانی نشده با بوتیل هیدروکسی آنیزول در روغن سویا. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1399؛9(1 ):85-98. Available from: https://sid.ir/paper/233989/fa

    IEEE: کپی

    سپیده مشتاقی، و محمد گلی، “مقایسه ی اثر ضداکسایشی سلنیت سدیم میکروکپسول شده و ریزپوشانی نشده با بوتیل هیدروکسی آنیزول در روغن سویا،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 9، no. 1 ، pp. 85–98، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233989/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button