مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده به روش تبخیر حلال، در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 669 | صفحه پایان 685

چکیده

 در این تحقیق با کپسوله کردن, سلنیوم به عنوان ریزمغذی حیاتی و آنتی اکسیدان طبیعی جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی با آثار سوء شد. سلنیت سدیم با غلظت های (100, 300, 500, 700 و 900 میلی گرم در 20 میلی لیتر محلول اسپری شونده) با ترکیبی از مواد دیواره شامل صمغ عربی (25, 26, 27, 28 و 29 درصد) و صمغ فارسی متناظر آن (5, 4, 3, 2 و 1 درصد) به روش تبخیر حلال پرداخته شد. دو فرمول بهینه شامل, بهینه یک و دو به ترتیب 390 پی پی ام و480 پی پی ام کپسول (معادل 6/8 پی پی ام نمک سلنیت سدیم), آنتی اکسیدان سنتزی بوتیل هیدروکسی آنیزول (200 پی پی ام) و نمک سلنیت سدیم (6/8 پی پپی ام) به روغن سویای فاقد آنتی اکسیدان اضافه شد. سپس اندیس پراکسید, اسیدیته, تیوباربیتوریک اسید, عدد آنیزیدین, عدد توتوکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آن ها در روغن سویای فاقد آنتی اکسیدان در طول مدت زمان (صفر, 180 و 360 روز) با کمک نرم افزاز SPSS آنالیز شد. با حضور آنتی اکسیدان سلنیت سدیم کپسوله شده و آنتی اکسیدان سنتزی بوتیل هیدروکسی آنیزول در روغن سویا, عدد پراکسید, اسیدیته, تیوباربیتوریک اسید, عدد آنیزیدین, عدد توتوکس کاهش و فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش معنی دار یافت(05/0>P). بر حسب تاثیرات مثبت آنتی اکسیدانی در روغن سویا ترتیب تیمارهای موثر و پیشنهادی این تحقیق شامل: بهینه 2> بهینه 1≥ آنتی اکسیدان بوتیل هیدروکسی آنیزول> نمک سلنیت سدیم> شاهد فاقد آنتی اکسیدان گزارش شد. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند استفاده از آنتی اکسیدان سلنیت سدیم کپسوله شده (بهینه 1و 2) به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی بوتیل هیدروکسی آنیزول جهت افزایش ماندگاری روغن سویا را پیشنهاد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی زند، فروزان، و گلی، محمد. (1399). اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده به روش تبخیر حلال, در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(5 (پیاپی 65) )، 669-685. SID. https://sid.ir/paper/367861/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی زند فروزان، گلی محمد. اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده به روش تبخیر حلال, در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(5 (پیاپی 65) ):669-685. Available from: https://sid.ir/paper/367861/fa

    IEEE: کپی

    فروزان جلالی زند، و محمد گلی، “اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده به روش تبخیر حلال, در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 5 (پیاپی 65) ، pp. 669–685، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367861/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button