مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج عصاره ی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 126

چکیده

 در این پژوهش به منظور تعیین شرایط بهینه ی استخراج عصاره از برگ گیاه نوروزک (دمای استخراج 70, 80 و 90 درجه ی سانتی گراد, زمان استخراج 30, 75 و 120 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول (50: 50, 40: 60 و 30: 70) جهت بررسی قدرت ضدمیکروبی عصاره (تعیین قطر هاله ی عدم رشد در روش انتشار چاهک) بر چند میکروارگانیسم شاخص مواد غذایی شامل استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا مونوسیتوژنز, اشریشیاکلی, سالمونلا انتریتیدیس, ساکارومایسس سرویزیه و آسپرژیلوس نیجر, از روش سطح پاسخ استفاده گردید. آنالیز واریانس داده ها نشان داد که اثر هر سه متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته معنی دار بود (0/05>P). شرایط بهینه ی استخراج به منظور دستیابی به عصاره ای با حداکثر خاصیت ضدمیکروبی شامل دمای بهینه ی 83/60 درجه ی سانتی گراد, زمان استخراج 60/92 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 59/09 تعیین گردید. بیشترین قطر هاله ی عدم رشد در این روش استخراج به مخمر ساکارومایسس سرویزیه و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تعلق داشت. علاوه برآنکه بهینه یابی روش استخراج سبب دستیابی به عصاره ای با بیشترین خاصیت ضدمیکروبی به ویژه علیه مخمر و باکتری های گرم مثبت گردید؛ پیش بینی مدل های ارزیابی, گامی مؤثر در جهت انتخاب شرایط استخراج به منظور دستیابی به ترکیبی با خصوصیات ضدمیکروبی علیه هریک از گروه های میکروبی فراهم آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرابی جماب، محبوبه، کاوه، منا، و مدرس، معصومه. (1399). بهینه سازی استخراج عصاره ی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 9(2 )، 113-126. SID. https://sid.ir/paper/234004/fa

    Vancouver: کپی

    سرابی جماب محبوبه، کاوه منا، مدرس معصومه. بهینه سازی استخراج عصاره ی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1399؛9(2 ):113-126. Available from: https://sid.ir/paper/234004/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه سرابی جماب، منا کاوه، و معصومه مدرس، “بهینه سازی استخراج عصاره ی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 9، no. 2 ، pp. 113–126، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234004/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button