در این پژوهش به منظور تعیین شرایط بهینه ی استخراج عصاره از برگ گیاه نوروزک (دمای استخراج 70، 80 و 90 درجه ی سانتی گراد، زمان استخراج 30، 75 و 120 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول (50: 50، 40: 60 و 30: 70) جهت بررسی قدرت ضدمیکروبی عصاره (تعیین قطر هاله ی عدم رشد در روش انتشار چاهک) بر چند میکروارگانیسم شاخص مواد غذایی شامل استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیاکلی، سالمونلا انتریتیدیس، ساکارومایسس سرویزیه و آسپرژیلوس نیجر، از روش سطح پاسخ استفاده گردید. آنالیز واریانس داده ها نشان داد که اثر هر سه متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته معنی دار بود (0/05>P). شرایط بهینه ی استخراج به منظور دستیابی به عصاره ای با حداکثر خاصیت ضدمیکروبی شامل دمای بهینه ی 83/60 درجه ی سانتی گراد، زمان استخراج 60/92 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 59/09 تعیین گردید. بیشترین قطر هاله ی عدم رشد در این روش استخراج به مخمر ساکارومایسس سرویزیه و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تعلق داشت. علاوه برآنکه بهینه یابی روش استخراج سبب دستیابی به عصاره ای با بیشترین خاصیت ضدمیکروبی به ویژه علیه مخمر و باکتری های گرم مثبت گردید؛ پیش بینی مدل های ارزیابی، گامی مؤثر در جهت انتخاب شرایط استخراج به منظور دستیابی به ترکیبی با خصوصیات ضدمیکروبی علیه هریک از گروه های میکروبی فراهم آورد.