مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج ترکیبات مؤثره از ضایعات پیاز ﺑ ﻪ ﮐ ﻤ ﮏ فرایند ﻧ ﻔ ﻮ ذ ﺧ ﺸ ﮏ ﻣ ﺎ ﯾ ﮑ ﺮ ووﯾ ﻮ و ﮔ ﺮ اﻧ ﺶ

صفحات

 صفحه شروع 297 | صفحه پایان 314

چکیده

 فرایند نفوذ خشک مایکروویو و گرانش ﯾ ﮑ ﯽ از ﭘ ﯿ ﺸ ﺮ ﻓ ﺘ ﻪ ﺗ ﺮ ﯾ ﻦ روشﻫ ﺎ ی اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج ترکیبات مؤثره می باشد که در مقیاس صنعتی و آزمایشگاهی قابلاجراست. ﻫ ﺪ ف از اﯾ ﻦ ﭘ ﮋ وﻫ ﺶ , استخراج عصاره ی ضایعات پیاز به وسیله ی فرایند نفوذ خشک مایکروویو و گرانش با استفاده از روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی محوری) به منظور بررسی دو متغیر مستقل زمان (10, 15 و 20 دقیقه) و توان (300, 500 و 700 وات) بر ویژگی های کیفی عصاره مانند ﺑ ﺎ زدﻫ ﯽ ﻧ ﻬ ﺎ ﯾ ﯽ اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج, قدرت آﻧ ﺘ ﯽ اﮐ ﺴ ﯿ ﺪ اﻧ ﯽ , ﻣ ﯿ ﺰ ان ترکیبات فنلی کل, مقدار کوئرستین و نیز بهینه سازی فرایند استخراج استفاده گردید. تیمار بهینه برای استخراج عصاره از ضایعات پیاز, زمان 20 دقیقه و توان 500 وات بود که بیشترین بازده استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل میزان ترکیبات پلی فنلی, 67/47 میلی گرم بر کیلوگرم, میزان کوئرستین, 30/37 میلی گرم در 100 گرم و نیز حداکثر فعالیت آنتی اکسیدانی به ترتیب شامل توان آنتی اکسیدانی احیای آهن 3 ظرفیتی (FRAP), 542/09 میکرومول آهن 2 ظرفیتی بر گرم و میزان به دام اندازی رادیکال آزاد (DPPH), 37/60 درصد به دست آمد. تمامی غلظت های عصاره ی ضایعات پیاز دارای فعالیت ضدمیکروبی بودند, اما تأثیر حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر علیه میکروارگانیسم های مختلف (کپک آسپرژیلوس نایجر, باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی) یکسان نبود. به طوری که تأثیر آن روی کپک آسپرژیلوس نایجر و باکتری اشرشیاکلی به مراتب بیشتر از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میان ترکیبات مؤثره ی عصاره ی به دست آمده با این روش و روش استخراج با حلال اختلافات آماری معنی داری وجود دارد (0/05>P). روش استخراج نفوذ خشک مایکروویو و گرانش, به عنوان یک تکنیک جایگزین سریع و کارآمد در برابر فرایند استخراج با حلال, جهت استخراج عصاره از گیاهان و ضایعات آنها پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غریبی تهرانی، مهرانوش، آذرژوه، الهام، الهامی راد، امیرحسین، شرایعی، پروین، پدرام نیا، احمد، و یزدان فر، هدیه. (1398). بهینه سازی اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج ترکیبات مؤثره از ضایعات پیاز ﺑ ﻪ ﮐ ﻤ ﮏ فرایند ﻧ ﻔ ﻮ ذ ﺧ ﺸ ﮏ ﻣ ﺎ ﯾ ﮑ ﺮ ووﯾ ﻮ و ﮔ ﺮ اﻧ ﺶ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(3 )، 297-314. SID. https://sid.ir/paper/234064/fa

    Vancouver: کپی

    غریبی تهرانی مهرانوش، آذرژوه الهام، الهامی راد امیرحسین، شرایعی پروین، پدرام نیا احمد، یزدان فر هدیه. بهینه سازی اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج ترکیبات مؤثره از ضایعات پیاز ﺑ ﻪ ﮐ ﻤ ﮏ فرایند ﻧ ﻔ ﻮ ذ ﺧ ﺸ ﮏ ﻣ ﺎ ﯾ ﮑ ﺮ ووﯾ ﻮ و ﮔ ﺮ اﻧ ﺶ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(3 ):297-314. Available from: https://sid.ir/paper/234064/fa

    IEEE: کپی

    مهرانوش غریبی تهرانی، الهام آذرژوه، امیرحسین الهامی راد، پروین شرایعی، احمد پدرام نیا، و هدیه یزدان فر، “بهینه سازی اﺳ ﺘ ﺨ ﺮ اج ترکیبات مؤثره از ضایعات پیاز ﺑ ﻪ ﮐ ﻤ ﮏ فرایند ﻧ ﻔ ﻮ ذ ﺧ ﺸ ﮏ ﻣ ﺎ ﯾ ﮑ ﺮ ووﯾ ﻮ و ﮔ ﺮ اﻧ ﺶ،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 297–314، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا