مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

400
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی چند نوع عسل و مقایسه ی اثر ضدمیکروبی آنها بر اسینتوباکتر بومانی و انتروکوکوس فکالیس

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 284

چکیده

 امروزه عوارض متعددی ناشى از مصرف آنتی بیوتیک ها برای انسان ایجادشده و نیز باکتری ها نسبت به تعداد زیادی از آنها مقاوم شده اند. لذا توجه بسیاری از پژوهشگران به داروهایى با منشأ طبیعى جلب شده است. هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی انواع عسل؛ شامل عسل های گیاه کبود محصول بهار 1395 و بهار 1396, گیاه پنج انگشت محصول بهار 1396 و گیاهان پنبه و آفتاب گردان محصول پاییز 1396جمع آوری شده از نیشابور بر باکتری های اسینتوباکتر بومانی (PTCC: 1797) و انتروکوکوس فکالیس (PTCC: 1394) بود. همچنین مقایسه ی اثر ضدمیکروبی این عسل ها در غلظت های مختلف (10, 20, 50 و 70 درصد) بدون استفاده از آمپی سیلین و به همراه آمپی سیلین روی باکتری ها انجام شد. نتایج نشان داد تمامی عسل ها دارای کیفیت مناسبی بودند, هرچند عسل گیاهان پنبه و آفتاب گردان که نسبتاً تازه بود ازنظر خواص فیزیکوشیمیایی به طور معنی داری از سایر عسل ها بهتر است. به طوری که دارای ترکیبات فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی, اسیدیته, پرولین و وزن مخصوص بیشتر و دارای رطوبت کمتر و در کل کیفیت بهتری بود. طبق یافته ها تمامی عسل های موردبررسی خاصیت باکتریوستاتیک داشتند و افزایش غلظت محلول عسل ها باعث افزایش خاصیت ضدمیکروبی آنها شد. همچنین مشخص شد با اضافه شدن آمپی سیلین به عسل ها مقدار تأثیر ضدمیکروبی آنها افزایش می یابد. ازنظر خاصیت ضدمیکروبی هم عسل پاییزه ی گیاهان پنبه و آفتاب گردان در مقایسه با سایر عسل ها بیشترین تأثیر را داشت. درنهایت نتیجه گیری می شود استفاده از عسل و به ویژه عسل تازه ی گیاهان پنبه و آفتاب گردان به همراه آمپی سیلین می تواند در جلوگیری از رشد باکتری های اسینتوباکتر بومانی و انتروکوکوس فکالیس مؤثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقان، محبوبه، و مهرزاد، جمشید. (1398). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی چند نوع عسل و مقایسه ی اثر ضدمیکروبی آنها بر اسینتوباکتر بومانی و انتروکوکوس فکالیس. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(3 )، 269-284. SID. https://sid.ir/paper/234068/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان محبوبه، مهرزاد جمشید. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی چند نوع عسل و مقایسه ی اثر ضدمیکروبی آنها بر اسینتوباکتر بومانی و انتروکوکوس فکالیس. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(3 ):269-284. Available from: https://sid.ir/paper/234068/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه دهقان، و جمشید مهرزاد، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی چند نوع عسل و مقایسه ی اثر ضدمیکروبی آنها بر اسینتوباکتر بومانی و انتروکوکوس فکالیس،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 269–284، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234068/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button