مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ترکیب دگرآسیب کومارین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه کاهو

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 200

چکیده

 ترکیبات کومارینی گروهی از متابولیت های ثانویه گیاهان از گروه فنیل پروپانوئیدها بوده و عمدتا در تیره چتریان یافت می شوند. کومارین ساده ترین ترکیب در این خانواده بشمار می رود. در این پژوهش اثر دگر آسیبی کومارین بر روی گیاه مدل کاهو (Lactuca sativacv.siahoo) بررسی گردید. ابتدا تاثیر غلظت های مختلف این ماده (یک میکروگرم تا یک میلی گرم بر میلی لیتر) بربرخی پارامترهای رشد از جمله جوانه زنی دانه, رشد ریشه چه و ساقه چه بررسی شد تا غلظت بهینه برای تداوم آزمایشها تعیین گردد. در مرحله بعد بذر های کاهو در گلدان های حاوی پیت کشت داده شده و با محلول غذایی هوگلند واجد کومارین (غلظت های2 و 10 میکرو گرم بر میلی لیتر) آبیاری شده و بعد از رشد گیاه تاثیر تیمارهای مذکور بر روی جنبه های فیزیولوژیکی, بیوشیمیایی و مولکولی گیاه مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد جوانه زنی بذور کاهو تحت تاثیر کومارین کاهش داشته و این کاهش کاملا وابسته به غلظت می باشد. در غلظت یک میلی گرم بر میلی لیتر, جوانه زنی کاملا مهار می گردد. همچنین رشد ریشه چه و ساقه چه تحت تاثیر کومارین کاهش داشته, وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه گیاه و همچنین مقدار کلروفیل نسبی اندام هوایی نیز کاهش معنی دار یافته ولی تغییر معنا داری در فلروسانس کلروفیل صورت نگرفته است. فعالیت ویژه آنزیم های کاتالاز, پروتئاز و پلی فنل اکسیداز افزایش ولی فعالیت ویژه آنزیم آسکوربات پراکسیداز کاهش یافته است.غلظت پروتئین کل در اثر تیمار کومارین کاهش یافته و تغییرات قابل توجهی در الگوی الکتروفورز پروتئین های اندام هوایی بصورت حذف بعضی از باندها و همچنین کم رنگ شدن بعضی از باند ها دیگر دیده می شود. به عنوان نتیجه گیری کلی میتوان گفت, ترکیب دگرآسیب کومارین از جنبه های مختلف فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه کاهو را تحت تاثیر قرار داده و نحوه پاسخ گیاه به این نوع تنش که تنش دگرآسیبی است تا حدی شبه به تنش های غیر زیستی مثل خشکی و شوری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدمهدی، حسین زاده شاهماربیگلو، هادی، و زهری، صابر. (1395). اثرات ترکیب دگرآسیب کومارین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه کاهو. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(17)، 191-200. SID. https://sid.ir/paper/234191/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدمهدی، حسین زاده شاهماربیگلو هادی، زهری صابر. اثرات ترکیب دگرآسیب کومارین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه کاهو. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(17):191-200. Available from: https://sid.ir/paper/234191/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی رضوی، هادی حسین زاده شاهماربیگلو، و صابر زهری، “اثرات ترکیب دگرآسیب کومارین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه کاهو،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 17، pp. 191–200، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button