مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل لجستیک اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر در گاوهای هلشتاین ایران

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 31

چکیده

 به منظور بررسی اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر, از تعداد 938047 رکورد روز آزمون متعلق به 108077 رأس گاو شکم اول هلشتاین ایران متعلق به 427 گله که طی سال های 1374 تا 1388 زایش داشتند, استفاده گردید. بر مبنای مقدار انحراف نسبت درصد چربی به درصد پروتئین برای هر رکورد روز آزمون از میانگین این نسبت برای کل دوره شیردهی و نقطه آستانه ای 0.12-, متغیر وابسته به صورت دوتایی (کد صفر برای عدم وقوع و کد یک برای وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر) تعریف شد. داده ها توسط یک مدل مختلط خطی تعمیم یافته لجستیک و با کمک رویه GLIMMIX نرم افزار آماری SAS آنالیز شد. در مدل مزبور, اثرات ثابت گامه شیردهی, فصل تولید, نوع اسپرم تلقیح شده بر روی مادر گاو, سن نخستین زایش, گله, نوع گاو (زینه یا اصیل), سال زایش و اثر تصادفی پدر حیوان قرار داده شد. میانگین احتمال وقوع کاهش چربی شیر از ابتدا (0.1989) تا اواسط دوره شیردهی (0.3192) روندی صعودی و سپس روند رو به کاهش نشان داد. بزرگترین نسبت احتمال وقوع کاهش چربی شیر در ماه پنجم شیردهی نسبت به ماه دهم شیردهی (1.313) بود. با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که توجه به وضعیت تغذیه گاوها در آن بخش از دوره شیردهی که احتمال وقوع افت چربی شیر در آنها بالا است, به دلیل جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از تغییرات شدید تولید, از اهمیت اقتصادی برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهنگ فر، همایون. (1391). تحلیل لجستیک اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر در گاوهای هلشتاین ایران. تحقیقات تولیدات دامی، 1(2)، 21-31. SID. https://sid.ir/paper/237199/fa

    Vancouver: کپی

    فرهنگ فر همایون. تحلیل لجستیک اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر در گاوهای هلشتاین ایران. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1391؛1(2):21-31. Available from: https://sid.ir/paper/237199/fa

    IEEE: کپی

    همایون فرهنگ فر، “تحلیل لجستیک اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر در گاوهای هلشتاین ایران،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 1، no. 2، pp. 21–31، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button