مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر سویه های باکتریایی گرم منفی و مثبت بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های برخی غلات و گیاهان دانه روغنی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 151

چکیده

 مقدمه: در سال های بسیاری ازتحقیقات به سمت استفاده از عوامل بیولوژیکی به عنوان جایگزینی برای کودهای شیمیایی و همینطور به منظور افزایش تولید و کشاورزی پایدار سوق پبدا کرده است. برخی میکروارگانیزم می توانند به عنوان محرک رشد و عملکرد در گیاه عمل کنند. به همین منظور در این پژوهش تأثیر چند سویه باکتریایی محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه چهار گونه مختلف گیاهی شامل کنجد, کلزا, گندم و جو را مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش ها: بذرهای چهار گونه گیاهی ذکر شده توسط پنج سویه باکتریایی شامل Bacillus subtilis, Bacillus pumilus, Azotobacter chroococcum, Rhizobium meliloti و Stenotrophomonas در شرایط آزمایشگاهی تلقیح شده و جوانه زنی و رشد آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که در میان باکتری های گرم منفی گونه Stenotrophomonas, به طور معنی داری جوانه زنی بذر, تعداد ریشه, طول ریشه (سانتی متر), وزن تر ریشه و ساقه (گرم) را افزایش داد. همچنین در میان باکتری های گرم مثبت Bacillus subtilis باعث افزایش میزان رشد و جوانه زنی گردید. بحث و نتیجه گیری: در این تحقیق, برای اولین بار اثر باکتری B. Pumilus بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در غلات گزارش شده است. نتایج کاربرد بالقوه گونه Stenotrophomonas را در افزایش جوانه زنی بذر نشان دادند که این اثر مثبت بر محصولات دانه روغنی در مقایسه با بذر غلات کمتر بود. در مقابل باکتری B. Pumilus بیشترین اثر منفی را بر جوانه زنی گیاهان کلزا و جو ایجاد کرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.">اینجا را کلیک کنید.">اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلکار، پوراندخت، طباطبائی، سمیرا، و مساوات، نیما. (1398). بررسی تأثیر سویه های باکتریایی گرم منفی و مثبت بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های برخی غلات و گیاهان دانه روغنی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 8(32 )، 139-151. SID. https://sid.ir/paper/237322/fa

    Vancouver: کپی

    گلکار پوراندخت، طباطبائی سمیرا، مساوات نیما. بررسی تأثیر سویه های باکتریایی گرم منفی و مثبت بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های برخی غلات و گیاهان دانه روغنی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1398؛8(32 ):139-151. Available from: https://sid.ir/paper/237322/fa

    IEEE: کپی

    پوراندخت گلکار، سمیرا طباطبائی، و نیما مساوات، “بررسی تأثیر سویه های باکتریایی گرم منفی و مثبت بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های برخی غلات و گیاهان دانه روغنی،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 8، no. 32 ، pp. 139–151، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button