مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

606
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات فعالیت های آنزیمی در ریشه ی گیاه خربزه ی آلوده به عامل بیماری پژمردگی فوزاریومی (Fusarium oxysporum f. sp. melonis)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 39

چکیده

 بیماری پژمردگی آوندی ناشی از Fusarium oxysporum f. sp. melonis یکی از بیماری های مهم خربزه است. به منظور یافتن منبع مقاومت به نژاد 2. 1 فوزاریوم, واکنش تعداد 18 توده خربزه جمع آوری شده از مناطق مختلف ایران در آزمایش گلخانه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در موسسه ی تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مورد ارزیابی قرار گرفتند. ریشه های گیاهچه های هر چهار توده در مرحله یک تا دو برگ حقیقی در 50 میلی لیتر سوسپانسیون اسپور Fusarium oxysporum f. sp. melonis با غلظت 106 اسپور در میلی لیتر به مدت 2-1 دقیقه قرار گرفتند و به سینی های کشت برگردانده شدند. توده های ایزابل مقاوم, سوسکی نیمه مقاوم, قصری حساس و شادگانی بسیار حساس جهت اندازه گیری ترکیبات فنل کل و تعیین میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز مورد استفاده قرار گرفتند. نمونه برداری ها از قسمت ریشه گیاهان در مراحل زمانی دو, چهار, شش و هشت روز بعد از مایه زنی برای بررسی تغییرات فعالیت آنزیمی و فنل کل انجام گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده, میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در طی روزهای مختلف در توده های مختلف اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. در روز چهارم و ششم حداکثر فعالیت آنزیم به ترتیب در توده های مقاوم و بسیار حساس ایزابل و شادگانی ثبت شد. تغییرات ترکیبات فنلی در طی روزهای چهارم, ششم و هشتم با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند. در روز شاهد (روز صفر) بیشترین مقدار فعالیت در توده شادگانی (توده بسیار حساس) ثبت گردید در حالیکه پس از گسترش عامل بیماری بیشترین مقدار آن در روز چهارم پس از مایه زنی در توده مقاوم ایزابل بدست آمد. در این بررسی میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, کاتالاز, سوپراکسید دیسموتاز و میزان ترکیبات فنلی به منزله پنج عامل اساسی دفاع بیوشیمایی در برهم کنش توده های مختلف خربزه با عامل پژمردگی آوندی افزایش می یابند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنیفه یی، مهرداد، دهقانی، حمید، و چوکان، رجب. (1396). بررسی تغییرات فعالیت های آنزیمی در ریشه ی گیاه خربزه ی آلوده به عامل بیماری پژمردگی فوزاریومی (Fusarium oxysporum f. sp. melonis). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 6(3 )، 23-39. SID. https://sid.ir/paper/237559/fa

    Vancouver: کپی

    حنیفه یی مهرداد، دهقانی حمید، چوکان رجب. بررسی تغییرات فعالیت های آنزیمی در ریشه ی گیاه خربزه ی آلوده به عامل بیماری پژمردگی فوزاریومی (Fusarium oxysporum f. sp. melonis). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1396؛6(3 ):23-39. Available from: https://sid.ir/paper/237559/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد حنیفه یی، حمید دهقانی، و رجب چوکان، “بررسی تغییرات فعالیت های آنزیمی در ریشه ی گیاه خربزه ی آلوده به عامل بیماری پژمردگی فوزاریومی (Fusarium oxysporum f. sp. melonis)،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 6، no. 3 ، pp. 23–39، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا