مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مهارکنندگی عصاره ی پروتئینی بذرهای چند گیاه تیره ی باقلا Fabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز حشرات کامل و لاروهای سوسک برگ خوار سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (Say)

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 144

چکیده

 سوسک برگ خوار سیب زمینی Leptinotarsa decelineata (Say), آفت کلیدی سیب زمینی در سراسر جهان می باشد. با توجه به اثرات نامطلوب کاربرد آفت کش های شیمیایی, استفاده از مهارکننده های پروتئینی آنزیم های گوارشی به عنوان روش های جایگزین, برای کنترل آفات اجتناب ناپذیر است. در مطالعه ی حاضر تاثیر عصاره ی پروتئینی بذر چند گیاه تیره ی باقلا Fabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز لاروهای سن آخر و حشرات کامل این آفت بررسی شد. فعالیت آنزیم به تنهایی و در حضور مهارکننده اندازه گیری شد. از بین بذرهای 17 گیاه مورد بررسی (8 رقم لوبیا, دو رقم نخود, عدس, ماشک, باقلا, تمر هندی, بادام زمینی, اسپرس و یونجه), پنج بذر شامل چهار نوع بذر لوبیا, Phaseolus vulgaris L. (لوبیا چیتی, لوبیا سبز, لوبیا قرمز و لوبیا سفید) و تمر هندی, اثرات مهارکنندگی زیادی را نسبت به بقیه نشان دادند. همچنین, در این بررسی اثر مهارکنندگی سه فراکسیون 20-0, 40-20 و 60-40 درصد که با کمک ترسیب در نمک آمونیوم سولفات تهیه شده بودند, نیز در سه غلظت مختلف, 3/0, 7/0 و 1 میلی گرم پروتئین بر میلی لیتر مطالعه شد. در مجموع و در هر پنج نوع بذر مورد بررسی, فراکسیون های 40-20 و 60-40 اثرات مهارکنندگی بیشتری را در مقایسه با فراکسیون اول نشان دادند (تقریبا70 الی 90 درصد مهارکنندگی). اثر مهارکنندگی در تمام موارد وابسته به غلظت بود و با افزایش غلظت مهارکننده, میزان فعالیت آنزیم به طور چشمگیر کاهش یافت. در مجموع عصاره ی پروتئینی تام و فراکسیون های انواع لوبیای بررسی شده در این تحقیق, اثر مهارکنندگی قابل توجهی بر فعالیت آلفا-آمیلاز مراحل زیستی لارو سن آخر و حشرات کامل سوسک برگخوار سیب زمینی نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی نصرآبادی، علی، جمشیدی، منیژه، و محمدی، داوود. (1397). اثر مهارکنندگی عصاره ی پروتئینی بذرهای چند گیاه تیره ی باقلا Fabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز حشرات کامل و لاروهای سوسک برگ خوار سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (Say). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 7(2 )، 133-144. SID. https://sid.ir/paper/237639/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی نصرآبادی علی، جمشیدی منیژه، محمدی داوود. اثر مهارکنندگی عصاره ی پروتئینی بذرهای چند گیاه تیره ی باقلا Fabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز حشرات کامل و لاروهای سوسک برگ خوار سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (Say). پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛7(2 ):133-144. Available from: https://sid.ir/paper/237639/fa

    IEEE: کپی

    علی محمدی نصرآبادی، منیژه جمشیدی، و داوود محمدی، “اثر مهارکنندگی عصاره ی پروتئینی بذرهای چند گیاه تیره ی باقلا Fabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز حشرات کامل و لاروهای سوسک برگ خوار سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (Say)،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 7، no. 2 ، pp. 133–144، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237639/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button