Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره سیر روی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی سوسک برگخوار کلرادو سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say. (Chrysomelidae

صفحات

 صفحه شروع 244 | صفحه پایان 255

چکیده

 در این تحقیق, تاثیر غلظت های مختلف عصاره آبی سیر روی منابع انرژی و سرماسختی در حشرات کامل سوسک کلرادو مورد بررسی قرار گرفت. لاروهای سن دوم یک روزه تا پایان سن چهارم لاروی با برگ های سیب زمینی تازه آغشته به غلظت های مختلف عصاره (50, 25, 15, 5 درصد و شاهد) به صورت روزانه تغذیه شدند. میزان تغییرات گلیکوژن, کربوهیدرات و چربی کل به ازای میلی گرم وزن خشک بدن حشره برای 4 حشره ی نر و ماده به صورت جداگانه اندازه گیری شد. همچنین تاثیر غلظت های 50, 25, 10 و 5/2 درصد عصاره سیر بر سرماسختی ارزیابی گردید. نتایج بیانگر اثرات معنی دار غلظت های عصاره ی سیر بر میزان چربی کل و قند است (001/0 >p). بیشترین میزان کاهش و افزایش قند بترتیب پس از کسر اثر شاهد, در غلظت 25% به میزان 37/49 درصد و در غلظت 5%, 23/141 درصد مشاهده شد. همچنین, بیشترین میزان کاهش و افزایش چربی کل پس ازکسر اثر شاهد بترتیب در غلظت 5% به میزان 33/15 درصد و غلظت 25% به میزان 46/38 درصد مشاهده گردید. عصاره ی سیر روی مقدار گلیکوژن تاثیر معنی داری نداشت. عصاره ی سیر در غلظت 10% بیشترین افزایش نقطه فوق سرما را در مقایسه ی با شاهد, به میزان 14/ 5-به همراه داشت (01/0 p<). نتایج موید آن است که عصاره ی سیر می تواند با تاثیر بر منابع انرژی و ظرفیت فوق سرمای سوسک کلرادوی سیب رمینی, نرخ زنده مانی حشرات زمستان گذران را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ممدوح، زیبا، و موحدی فاضل، مرتضی. (1394). تاثیر عصاره سیر روی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی سوسک برگخوار کلرادو سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say. (Chrysomelidae. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 28(2 )، 244-255. SID. https://sid.ir/paper/248779/fa

    Vancouver: کپی

    ممدوح زیبا، موحدی فاضل مرتضی. تاثیر عصاره سیر روی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی سوسک برگخوار کلرادو سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say. (Chrysomelidae. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(2 ):244-255. Available from: https://sid.ir/paper/248779/fa

    IEEE: کپی

    زیبا ممدوح، و مرتضی موحدی فاضل، “تاثیر عصاره سیر روی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی سوسک برگخوار کلرادو سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say. (Chrysomelidae،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 2 ، pp. 244–255، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا