مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد عصاره های متانولی آویشن، اسپند، زیره ی سبز و چای کوهی در کنترل Fusarium culmorum و F. graminearum در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 115

چکیده

 قارچ های Fusarium culmorum و F. graminearum از مهم ترین عوامل بیماری زای غلات هستند که خسارت های کمی و کیفی به گندم وارد می آورند. با توجه به خطرات زیست محیطی کاربرد ترکیبات شیمیایی, استفاده از روش های جایگزین در مدیریت این بیمارگرها از ضرورت برخوردار می باشد. در این تحقیق اثر عصاره های متانولی آویشن, اسپند, زیره ی سبز و چای کوهی در مهار رشد این دو بیمارگر در غلظت های 250, 500, 750 و 1000 پی پی ام در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. نتایج نشان داد که از بین تمامی عصاره های مورد آزمایش, عصاره ی متانولی آویشن در غلظت 1000 پی پی ام با 25/81 درصد بازدارندگی از رشد میسلیومی, موثرترین تیمار علیه F. culmorumبود. عصاره ی متانولی اسپند نیز در غلظت 1000 پی پی ام با 3/82 درصد بازدارندگی, دارای بیشترین اثر بر رشد میسلیومی F. graminearumبود. عصاره ی آویشن کمترین حداقل غلظت بازدارندگی (یک میلی گرم بر میلی لیتر) و کمترین حداقل غلظت کشندگی (دو میلی گرم بر میلی لیتر) علیه قارچ F. culmorum را داشت. عصاره ی اسپند نیز دارای کمترین حداقل غلظت بازدارندگی (78/0 میلی گرم بر میلی لیتر) و کمترین حداقل غلظت کشندگی (56/1 میلی گرم بر میلی لیتر) علیه قارچ F. graminearum بود. عصاره های متانولی آویشن و اسپند, در شرایط گلخانه ای نیز موجب افزایش وزن تر و خشک ریشه ها و ساقه های گندم در مقایسه با گیاهان شاهد شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احترامی، صنم، نعمت الهی، سویل، و پوزشی میاب، بهنام. (1398). کاربرد عصاره های متانولی آویشن, اسپند, زیره ی سبز و چای کوهی در کنترل Fusarium culmorum و F. graminearum در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 8(1 )، 97-115. SID. https://sid.ir/paper/237664/fa

    Vancouver: کپی

    احترامی صنم، نعمت الهی سویل، پوزشی میاب بهنام. کاربرد عصاره های متانولی آویشن, اسپند, زیره ی سبز و چای کوهی در کنترل Fusarium culmorum و F. graminearum در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛8(1 ):97-115. Available from: https://sid.ir/paper/237664/fa

    IEEE: کپی

    صنم احترامی، سویل نعمت الهی، و بهنام پوزشی میاب، “کاربرد عصاره های متانولی آویشن, اسپند, زیره ی سبز و چای کوهی در کنترل Fusarium culmorum و F. graminearum در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 8، no. 1 ، pp. 97–115، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا