Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

393
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و کود دامی بر ویژگی های رشدی و عملکرد گل زعفران در سال اول

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 310

چکیده

 مدیریت حاصلخیزی خاک, از مهمترین عوامل در تعیین عملکرد و کیفیت زعفران به شمار می رود, که در این میان, کودهای آلی نقش مهمی در تولید و کیفیت زعفران ایفا می کنند. به منظور بررسی اثرات کود گاوی و اسید فولویک بر صفات کمی و کیفی زعفران, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی, در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال زراعی 1395-1394 اجرا شد. فاکتورها شامل کود گاوی در چهار سطح (صفر, 10, 20 و 30 تن در هکتار) و اسید فولویک در سه سطح (صفر, 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) بصورت مصرف خاکی با سه تکرار بودند. نتایج نشان داد کود گاوی تأثیر تأثیر معنی داری بر صفات گل شامل تعداد و عملکرد کل گل تر و عملکرد کلاله داشت. به طوریکه بیشترین عملکرد کل گل و کلاله تر (28/6 و 299/0گرم در مترمربع) به ترتیب در سطح 10 تن در هکتار کود گاوی و کمترین مقدار آنها (18/ 5 و 235/0گرم در مترمربع) در شاهد مشاهده گردید. همچنین نتایج نشان دهنده تأثیر معنی دار کود گاوی بر رنگیزه های فتوسنتزی برگ (کلروفیل a و کل) بود. اسید فولویک نیز بر تعداد و عملکرد کل گل تر, متوسط وزن و عملکرد کلاله و سبزینگی تأثیر معنی داری داشت. بیشترین تعداد گل (29/17 عدد در مترمربع) و میزان سبزینگی (39/14) در سطح 10 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک به دست آمد. برهمکنش تیمارها نیز بر عملکرد کل گل تر و کلاله, کلروفیل کل و سبزینگی معنی دار شد. با کاربرد 10 تن در هکتار کود گاوی و 5 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک بیشترین عملکرد کلاله خشک (085/0گرم در مترمربع) به دست آمد. به طور کلی نتایج نشان داد, کود گاوی و اسید فولویک نقش مؤثری در افزایش عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی زعفران داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فرد، محمدحسین، احمدی، فریده، و قزل، رحمان. (1398). بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و کود دامی بر ویژگی های رشدی و عملکرد گل زعفران در سال اول. پژوهش های زعفران، 7(2 )، 299-310. SID. https://sid.ir/paper/240398/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فرد محمدحسین، احمدی فریده، قزل رحمان. بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و کود دامی بر ویژگی های رشدی و عملکرد گل زعفران در سال اول. پژوهش های زعفران[Internet]. 1398؛7(2 ):299-310. Available from: https://sid.ir/paper/240398/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین امینی فرد، فریده احمدی، و رحمان قزل، “بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید فولویک و کود دامی بر ویژگی های رشدی و عملکرد گل زعفران در سال اول،” پژوهش های زعفران، vol. 7، no. 2 ، pp. 299–310، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240398/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا