Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,790
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 166

چکیده

 زعفران (Crocus sativus L. ) گیاهی از خانواده زنبقیان می باشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گران-قیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بی-استفاده دور ریخته می گردد. رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانین ها دسته ای از ترکیبات طبیعی و در گروه متابولیت های ثانویه و متعلق به خانواده فلاونوئید ها می باشند. شناساگرها ترکیبات رنگین آلی با ساختاری پیچیده هستند که در محلول ها, با تغییر pH تغییر رنگ می دهند. در این تحقیق ضایعات زعفران مربوط به 32 منطقه از مزارع استان های خراسان رضوی, خراسان جنوبی و کرمان درآبان ماه جمع آوری و به فریزر با دمای 15-درجه سانتی گراد منتقل شد. میزان آنتوسیانین موجود اندازه گیری وسپس میزان بارندگی و دمای مناطق مختلف در ماه های فروردین تا آبان سال 1393 تعیینشد و با استفاده از نرم افزار آماریSPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین محتوی آنتوسیانین و بارش رابطه خطی معنی دار و مثبتی وجود دارد. با توجه به حضور فراوان آنتوسیانین ها در ضایعات زعفران, تلاش موفقیت آمیزی در جهت استفاده از این رنگدانه طبیعی به عنوان شناساگر به عمل آمد. نتایج نشان داد که رنگ آنتوسیانین ها به pH محیط وابسته است. لذا از آن ها می توان به عنوان شناساگری طبیعی و مؤثر برای شناسایی اسید و باز استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرزاده، قدسیه، و منظری توکلی، مریم. (1397). معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن. پژوهش های زعفران، 6(2 )، 155-166. SID. https://sid.ir/paper/240414/fa

    Vancouver: کپی

    باقرزاده قدسیه، منظری توکلی مریم. معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن. پژوهش های زعفران[Internet]. 1397؛6(2 ):155-166. Available from: https://sid.ir/paper/240414/fa

    IEEE: کپی

    قدسیه باقرزاده، و مریم منظری توکلی، “معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن،” پژوهش های زعفران، vol. 6، no. 2 ، pp. 155–166، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا