مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر مقادیر مختلف گوگرد بر قابلیت جذب عناصر غذایی در گندم

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 174

چکیده

 وضعیت عناصر غذایی در برخی خاکها نشان می دهد که علیرغم وجود مقادیر فراوان برخی از عناصر غذایی در این خاکها, به دلیل بالا بودن مقدار pH, فرم محلول و قابل جذب این عناصر کمتر از مقدار لازم برای رشد و نمو مناسب گیاه می باشد. در مناطق خشک و نیمه خشک, مواد آلی و ترکیبات تولید کننده اسید برای کاهش pH, به خاک اضافه می کنند. گوگرد عنصری از مهمترین ترکیبات مورد استفاده در اسیدی کردن خاک می باشد. در شرایط مناسب رطوبت, حرارت و تهویه گوگرد عنصری توسط موجودات ذره بینی خاک به اسیدسولفوریک تبدیل می شود. این تحقیق به منظور بررسی تأثیرگوگرد بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک به مدت دو سال به صورت طرح پایه بلوک کامل تصادفی با پنج تیمار مصرف گوگرد(بدون مصرف, 500, 750, 1500 و 3000 کیلوگرم در هکتار) در سه تکرار بر روی گندم در قزوین انجام شد. نتایج سال اول و دوم نشان داد که اثر تیمارهای مختلف بر pH, غلظت سولفات, عناصر قابل جذب فسفر, پتاسیم, آهن و منگنز خاک در سطح یک درصد( 1%=a) معنی دار بود. علاوه بر این, در سال دوم نیز عناصر قابل جذب روی در سطح یک درصد( 1%=a) و مس در سطح پنج درصد( 5%=a) معنی دار بود. بیشترین میزان فسفر(567/34 میلی گرم در کیلوگرم), آهن(64/5 میلی گرم در کیلوگرم), در تیمار 1500 کیلوگرم گوگرد در هکتار در سال اول و بیشترین میزان روی(107/4 میلی گرم در کیلوگرم) در تیمار 1500 کیلوگرم گوگرد در هکتار, منگنز(38/19 میلی گرم در کیلوگرم) و مس(143/1 میلی گرم در کیلوگرم), در تیمار 3000 کیلوگرم گوگرد در هکتار در سال دوم بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، سارا، سهرابی، اکبر، خاوازی، کاظم، و متین فر، حمیدرضا. (1396). بررسی تأثیر مقادیر مختلف گوگرد بر قابلیت جذب عناصر غذایی در گندم. زیست شناسی خاک، 5(2)، 163-174. SID. https://sid.ir/paper/241355/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی سارا، سهرابی اکبر، خاوازی کاظم، متین فر حمیدرضا. بررسی تأثیر مقادیر مختلف گوگرد بر قابلیت جذب عناصر غذایی در گندم. زیست شناسی خاک[Internet]. 1396؛5(2):163-174. Available from: https://sid.ir/paper/241355/fa

    IEEE: کپی

    سارا نوروزی، اکبر سهرابی، کاظم خاوازی، و حمیدرضا متین فر، “بررسی تأثیر مقادیر مختلف گوگرد بر قابلیت جذب عناصر غذایی در گندم،” زیست شناسی خاک، vol. 5، no. 2، pp. 163–174، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button