مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات اسیدهای چرب ترکیب لاشه ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی مراحل نمو جنینی و لاروی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 76

چکیده

 در سال های اخیر تکثیر و پرورش ماهیان و همینچنین ماهیان بومی در جهان مورد توجه خاصی قرار گرفته است ماهی کپور نقره ای با نام علمی Hypophthalmichthys molitrix یکی از گونه های مهم بومی پرورشی بوده و در حوضه رودخانه آمور زیست دارد این ماهی در ردیف ماهیان با اهمیت پرورشی است از این رو شناخت شرایط فیزیولوژیک آن از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از اهداف و محورهای مهم توسعه برای مدیریت شیلاتی رویکرد تکثیر ماهیان بومی ایران است لازمه تکثیر و پرورش موفق و تجاری ماهیان بومی که اطلاعات محدودی پیرامونشان موجود است شناخت جنبه های مختلف فیزیولوژیک و زیستی آنها خصوصا در مراحل رشد و نمو اولیه است. زیرا مراحل جنینی و لاروی از حساس ترین و آسیب پذیرترین مراحل ابزی به شمار می روند. در طول نمو جنینی و لاروی بیشتر گونه های ماهی, رشد و مهیاسازی انرژی بستگی به ذخایر زرده ای دارد که بوسیله مولدین انتقال می یابد. همچنین رشد و بقا لارو بستگی به دسترسی به غذای خارجی در مقادیر کافی و با کیفیت مناسب آن, پس از جذب کیسه زرده دارد. با توجه به مقدار و ترکیب چربی های زرده, زمان و میزان سوختن چربی, گروهای چربی که برای سوختن یا تولید بافت به کار می روند نقش اسیدهای چرب مختلف, تغییر می کند. تحقیقات متعددی در مورد روند تغیررات اسید چرب در دوران جنینی و لاروی ماهیان آب شیرین انجام شده است مثلا تحقیقاتی که در ماهی های سوف حاجی طرخان (percafluviati) و ماهی قزل آلای رنگین کمان (oncorhynchus mykiss) سیم دریایی سفید انجام شده است. پس با توجه به نقش اسیدهای چرب در رشد و نمو, بقا و کیفیت لاروی, شناخت روند تغییرات ترکیب اسیدهای چرب در طول مراحل ابتدایی نمو ماهی کپور نقره ای برای آگاهی از ترکیب مناسب غذادهی با کیفیت مطلوب, برای مراحل تغذیه فعال و همینطور برای مولدین پرورشی لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زارعی، شکوفه. (1396). بررسی تغییرات اسیدهای چرب ترکیب لاشه ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی مراحل نمو جنینی و لاروی. علوم تکثیر و آبزی پروری، 4(12 )، 69-76. SID. https://sid.ir/paper/241592/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زارعی شکوفه. بررسی تغییرات اسیدهای چرب ترکیب لاشه ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی مراحل نمو جنینی و لاروی. علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1396؛4(12 ):69-76. Available from: https://sid.ir/paper/241592/fa

    IEEE: کپی

    شکوفه مهدی زارعی، “بررسی تغییرات اسیدهای چرب ترکیب لاشه ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی مراحل نمو جنینی و لاروی،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 4، no. 12 ، pp. 69–76، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241592/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button