Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    11-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    789
  • دانلود: 

    710
چکیده: 

تعیین پارامترهای خونی، بافت خون و آنالیز هماتولوژی در ماهیان، می تواند شاخص خوبی برای تشخیص و تعیین سلامت و یا بیماری های عفونی در ماهیان باشد. هدف از این تحقیق تعیین پارامترهای هماتولوژی تاس ماهی سیبری Acipenser baerii پرورشی در سه گروه سنی مختلف با میانگین وزنی بچه ماهی (21.5 ± 3.9)، ماهیان جوان (198 ± 19.6) و مولدین (ماده 668.6 ± 73.9 و نر 533.8 ± 160.8) در یک دوره شش ماهه می باشد. بدین منظور از 30 قطعه تاس ماهی سیبری پرورش (10 عدد بچه ماهی، 10 عدد ماهی جوان و 5 مولد ماده و 5 مولد نر) استفاده گردید. نتایج نشان داد که در مقایسه میانگین پارامترهای هماتولوژی در کلیه پارامترها بجز RBC، MCV، MCH، MCHC طی سنین مختلف اختلاف معنی دار آماری دیده شد (P<0.05). اما از نظر جنسیت در کلیه پارامترهای هماتولوژی اختلاف معنی دار آماری دیده نشد (p>0.05).با توجه به بررسی نتایج حاضر می توان بیان نمود که فاکتور سن و جنسیت در تغییر پارامترهای خونی بسیار موثر می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 789

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 710 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

فعال مینا | عمادی حسین

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    21-32
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    731
  • دانلود: 

    639
چکیده: 

ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، عمده ترین ماهی سردآبی پرورشی ایران است و جیره هایی که باعث بهبود کیفیت ماهی و همچنین رشد بیشتر آن گردند، بسیار حائز اهمیت می باشند. در این تحقیق 360 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 100 ± 0.04 گرم در 4 تیمار، با 3 تکرار به مدت 120 روز، درصدهای متفاوت از دانه کنجد را به جای بخشی از آرد ماهی دریافت نمودند. دانه کنجد در 3 تیمار به نسبت 15، 20، 25 درصد به جای آرد ماهی همراه جیره شاهد در قالب طرح کاملا غیر انتخابی استفاده شد.بالاترین میانگین افزایش وزن 281.5 ± 0.08 گرم، افزایش طول 27.5 ± 0.01 سانتی متر، ضریب رشد ویژه 1.45 ± 0.01، ضریب سودمندی پروتئین 2.09 ± 0.01 و بهترین میزان ضریب تبدیل غذائی 1.4 ± 0.01 در تیمار 3 بود. کمترین میانگین افزایش وزن 245 ± 0.04 گرم، افزایش طول 26.5 ± 0.01 سانتی متر، ضریب رشد ویژه 1.2 ± 0.04، ضریب سودمندی پروتئین 1.45 ± 0.04 و بالاترین میزان ضریب تبدیل غذائی 1.9 ± 0.04 در جیره شاهد بود. نتایج بدست آمده، بیانگر اختلاف معنی دار بین تیمارها و شاهد بود (0.01> P). جایگزینی آرد دانه کنجد، سبب بهبود شاخص های رشد و عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. این نتایج نشان دادند که دانه کنجد می تواند جایگزین مناسبی به جای بخشی از آرد ماهی در جیره های قزل آلای رنگین کمان گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 731

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 639 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    33-44
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    766
  • دانلود: 

    672
چکیده: 

در این مطالعه به منظور بررسی پارامترهای رشد ماهی کاراس C. gibellio))، 198 نمونه در آب بندان های تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی سیجوال-بندرترکمن با استفاده از تور پره از اردیبهشت تا شهریور 95 صید گردید. نسبت جنسی 15.5: 1 بود و غالبیت جنسی به نفع ماده ها بود (c2=52.909).محدوده طول کل و وزن به ترتیب 6.8 – 24.3 سانتی متر و 8.676 – 254.857 گرم بود.رابطه طول- وزن W=0.042TL2.6704 برای ماده ها و W=0.045TL3.49 برای نرها محاسبه گردید که نشان دهنده الگوی رشد آلومتریک منفی (b<3) برای جمعیت و ماده ها وآلومتریک مثبت (b>3) برای نرها بود.. ترکیب سنی شامل 4 گروه +1 تا +4 ساله بود. میانگین ضریب وضعیت فولتون برای ماده ها و نرها به ترتیب 1.88 و 1.55بود. پارامترهای رشد L¥، K و t0 ترتیب 30.29، 0.18 و -0.577 برای ماده ها بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 766

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 672 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    45-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    659
  • دانلود: 

    649
چکیده: 

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تراکم ذخیره سازی بر فاکتورهای ایمنی و میزان استرس زایی در ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) انجام شد. برای این منظور بچه ماهیان با میانگین وزنی اولیه 7.25 ± 0.4 گرم در 3 تراکم 75، 50 و 100 عدد ماهی در هر متر مکعب ذخیره سازی شدند. طول دوره آزمایش به مدت 60 روز بود. فاکتورهای ایمنی شامل ایمونوگلوبولین (Igm)، کمپلمانها (C4, C3) و پروتئین کل، کلسیم و هورمون کورتیزول مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه با افزایش تراکم، میزان هورمون کورتیزول افزایش یافت و اختلاف بین تیمارها معنی دار بود (P<0.05). اما بر روی ایمونوگلوبولین (Igm)، کمپلمان ها (C4, C3) و پروتئین کل، کلسیم اثر معنی داری نداشت (P>0.05). بنابراین در محدوده تراکم ذخیره سازی به کار رفته در این تحقیق، افزایش تراکم برای بچه ماهیان استرس زا بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 659

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 649 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    55-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1129
  • دانلود: 

    746
چکیده: 

هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر (بایوترونیک اس. ای. فورت.) بر شاخص های چربی کل و خاکستر کل و پروتیین و میزان رطوبت لاشه بچه ماهی بارب حلب ( Barbus schwanenfeldi) بود. بنابراین 4 تیمار آزمایشی حاوی مقادیر 0، 2، 4 و 6 گرم بایوترونیک اس. ای. فورت در کیلوگرم خوراک طراحی شدند. بچه ماهی های بارب حلب (با میانگین وزن اولیه 2.7 ± 0.03 گرم) طی یک دوره 60 روزه توسط جیره های آزمایشی، تغذیه شدند که هریک از تیمار ها حاوی سه تکرار بوده و در هریک 10عدد ماهی استفاده شده است که مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که طی این دوره 60 روزه حداقل میانگین افزایش وزن که بمیزان 25.05 گرم مربوط به تیمار 4 گرم مکمل در کیلوگرم اسیدی فایر بود و بیشترین میانگین هم مربوط به تیمار شاهد (0g/kg) به میزان 56.39 گرم بوده است (P<0.05) همچنین در طی این دوره بیشترین میزان رشد 5 طولی مربوط به تیمار 2 گرم در کیلوگرم اسیدی فایرکه به میزان 6.26cm بوده است و کمترین میزان رشد طولی مربوط به گروه 6 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر بوده است که به میزان 6.13cm بود (P<0.05). در پایان دوره ماهیان تیمارهای مختلف جهت بررسی دقیق میزان پروتیین و چربی و خاکستر ورطوبت به آزمایشگاه تخصصی آنالیز لاشه برده شد که بیشترین میزان پروتیین به میزان 15.47 درصد مربوط به تیمار 6 گرم در کیلو گرم اسیدی فایر نشان داده شدالبته کمترین میزان پروتیین مربوط به تیمار 4 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 14.85 درصد نشان داده شد (P<0.05). همچنین بیشترین میزان چربی مربوط به تیمار 2 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 18.65 درصد نشان داده شده بود و کمترین آن مربوط به تیمار 6 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 18.03 درصد نشان داده شد (P<0.05). بیشترین میزان خاکستر مربوط به تیمار 4 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 2.73 درصد بود که البته کمترین میزان مربوط به تیمار شاهد یا همان 0 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 2.19 درصد بود (P<0.05). بیشترین میزان رطوبت در این آزمایش مربوط به تیمار 6 گرم در کیلو گرم خوراک اسیدی فایربوده است که به میزان 65.02 درصد را به ما نشان داد و کمترین میزان مربوط به تیمار 2 گرم در کیلو گرم خوراک اسیدی فایر به میزان 63.41 درصد نشان داده شد (P<0.05). با توجه به نتایج بدست آمده در آنالیز لاشه و صفات لاشه و همچنین شاخص های رشد و بازماندگی تیمار شاهد (g/kg) به عنوان بهترین تیمار انتخاب شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1129

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 746 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

مهدی زارعی شکوفه

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    69-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    773
  • دانلود: 

    610
چکیده: 

در سال های اخیر تکثیر و پرورش ماهیان و همینچنین ماهیان بومی در جهان مورد توجه خاصی قرار گرفته است ماهی کپور نقره ای با نام علمی Hypophthalmichthys molitrix یکی از گونه های مهم بومی پرورشی بوده و در حوضه رودخانه آمور زیست دارد این ماهی در ردیف ماهیان با اهمیت پرورشی است از این رو شناخت شرایط فیزیولوژیک آن از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از اهداف و محورهای مهم توسعه برای مدیریت شیلاتی رویکرد تکثیر ماهیان بومی ایران است لازمه تکثیر و پرورش موفق و تجاری ماهیان بومی که اطلاعات محدودی پیرامونشان موجود است شناخت جنبه های مختلف فیزیولوژیک و زیستی آنها خصوصا در مراحل رشد و نمو اولیه است. زیرا مراحل جنینی و لاروی از حساس ترین و آسیب پذیرترین مراحل ابزی به شمار می روند. در طول نمو جنینی و لاروی بیشتر گونه های ماهی، رشد و مهیاسازی انرژی بستگی به ذخایر زرده ای دارد که بوسیله مولدین انتقال می یابد. همچنین رشد و بقا لارو بستگی به دسترسی به غذای خارجی در مقادیر کافی و با کیفیت مناسب آن، پس از جذب کیسه زرده دارد. با توجه به مقدار و ترکیب چربی های زرده، زمان و میزان سوختن چربی، گروهای چربی که برای سوختن یا تولید بافت به کار می روند نقش اسیدهای چرب مختلف، تغییر می کند. تحقیقات متعددی در مورد روند تغیررات اسید چرب در دوران جنینی و لاروی ماهیان آب شیرین انجام شده است مثلا تحقیقاتی که در ماهی های سوف حاجی طرخان (percafluviati) و ماهی قزل آلای رنگین کمان (oncorhynchus mykiss) سیم دریایی سفید انجام شده است. پس با توجه به نقش اسیدهای چرب در رشد و نمو، بقا و کیفیت لاروی، شناخت روند تغییرات ترکیب اسیدهای چرب در طول مراحل ابتدایی نمو ماهی کپور نقره ای برای آگاهی از ترکیب مناسب غذادهی با کیفیت مطلوب، برای مراحل تغذیه فعال و همینطور برای مولدین پرورشی لازم است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 773

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 610 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button