Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,733
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل بر برخی شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

کلیدواژه

ماهی کپور (Cyprinus carpio)Q2

چکیده

 در پرورش متراکم ماهیان استفاده ازمکمل های غذایی یکی از راهکارهای بهبود شاخص های رشد, تغذیه وبقا می باشد. در این بین تحقیقات متنوعی برروی پروبیوتیک ها به عنوان یکی از مکمل های کاربردی در تغذیه ماهیان انجام شده است. در این پژوهش تاثیر پروبیوتیک باکتوسل در مقادیر 0.1, 0.2 و 0.3 گرم پروبیوتیک به ازای هرکیلوگرم غذای خشک در مقایسه با غذای شاهد (بدون پروبیوتیک) برعوامل رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن اولیه (15.49±0.12 گرم) در مدت 60 روز مطالعه شد. تعداد 180 قطعه بچه ماهی کپور معمولی بین 12 مخزن فایبرگلاسی 500 لیتری به صورت کاملا تصادفی با تراکم ذخیره سازی 15 عدد ماهی (3 تکرار) توزیع شدند. غذا دهی در حد سیری طی دوره پرورش و 4 بار درروز (در ساعت های 7, 11, 15, 19) انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14 روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش, در گروه ماهیانی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند, شاخص های رشد و راندمان غذایی آن ها مانند افزایش وزن, نرخ رشد ویژه, کارآیی پروتئین, ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (p<0.05). بهترین میزان شاخص های فوق در جیره 0.2 گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره به دست آمد. تیمار تغذیه شده با 0.2 گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره دارای بیشترین میزان پروتئین بوده که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نداشت (p<0.05). بیشترین میزان چربی و خاکستر لاشه در سطح 0.2 گرم پروبیوتیک به ازای هر کیلو گرم غذای خشک بوده که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشتند (p<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک باکتوسل به جیره بچه ماهی کپورمعمولی به میزان 0.2 گرم در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر شاخص های رشد و آنالیز تقریبی لاشه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قبادی، شایان، توکلی، حسین، و مجازی امیری، باقر. (1393). اثر سطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل بر برخی شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیبات بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 8(4)، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/241959/fa

    Vancouver: کپی

    قبادی شایان، توکلی حسین، مجازی امیری باقر. اثر سطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل بر برخی شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیبات بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1393؛8(4):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/241959/fa

    IEEE: کپی

    شایان قبادی، حسین توکلی، و باقر مجازی امیری، “اثر سطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل بر برخی شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیبات بدن بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 8، no. 4، pp. 77–87، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا