Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1397
  • دانلود: 

    656
چکیده: 

خرچنگ دراز آب شیرین Astacus leptoductylus از آبزیان با ارزش و اقتصادی دریای خزر و حوضه آبریز آن می باشد که از ارزش صادراتی قابل توجهی برخوردار است. در تحقیق حاضر جهت بررسی تغییرات ظاهری و بافت شناسی گناد خرچنگ دراز آب شیرین نر و ماده طی یک چرخه تولید مثلی در شرایط پرورشی و تاثیر تراکم مولدین بر برخی از شاخص های تولید مثلی، از مولدین ماده و نر 2 ساله پرورش یافته در 9 استخر خاکی در سه تیمار با تراکم 3، 5 و 7 عدد خرچنگ در متر مربع و هر تیمار با سه تکرار، طی مدت 10 ماه (از خرداد تا اسفند) نمونه برداری شد. شاخص گنادی مولدین و مراحل رسیدگی گناد با استفاده از بافت شناسی کلاسیک مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میانگین شاخص گنادی مولدین ماده به ماه آذر و در مولدین نر به ماه تیر و آبان تعلق داشت. هفت مرحله رسیدگی جنسی در ماده ها و 6 مرحله رسیدگی در نرها تشخیص داده شد. اختلاف معنی داری در میزان شاخص گنادی در سه تیمار مشاهده نشد. با توجه به نتایج حاصل، می توان گفت فعالیت تولیدمثلی مولدین پرورشی در اواخر آذر رخ داد. همچنین شاخص تراکم تا 7 عدد خرچنگ در هر متر مربع تاثیری بر میزان رسیدگی جنسی نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1397

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 656 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

حلاجیان علی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    19-27
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    838
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

ازون برون (Acipenser stellatus) از گروه ماهیان مهاجر در معرض خطر بخش جنوبی دریای خزر بوده و ذخایر طبیعی این ماهیان رو به کاهش می باشد، ولی از وضعیت جنسیتی آن ها در دریای خزر اطلاعات دقیقی در دست نمی باشد، لذا این بررسی با هدف تعیین و تشخیص جنسیت در گونه ازون برون بود. بدین منظور این مطالعه در سال های 1391-1382 از گناد 138 قطعه ماهی ازون برون صید شده به روش ترال در سواحل جنوبی دریای خزر صورت گرفت. نمونه های گناد پس از تثبیت در محلول بوئن، بر اساس روش های مرسوم بافت شناسی (آبگیری، شفاف سازی، قالب گیری و رنگ آمیزی به روش H&E) عمل آوری و سپس مورد مطالعه قرار گرفت. ازون برون های مورد مطالعه در دامنه وزنی 15 تا 6900 گرمی و در دامنه طولی 19.2 تا 126 سانتی متر قرار داشتند و از لحاظ جنسیت 75 عدد از آن ها ماده و 63 عدد نر بودند. نتایج مراحل رسیدگی جنسی نشان داد که 31 عدد از ماده ها در مرحله I، 7 عدد در مرحله I-II، 25 عدد در مرحله II، 6 عدد در مرحله II-III، 5 عدد در مرحله III و 1 عدد از آن ها در مرحله IV رسیدگی جنسی قرار داشتند. نرهای آن نیز از لحاظ مراحل رسیدگی جنسی 25 عدد در مرحله I، 10 عدد در مرحله I-II، 26 عدد در مرحله II، 1 عدد در مرحله III و 1 عدد در مرحله IV رسیدگی جنسی قرار داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده از مراحل رسیدگی جنسی و زیست سنجی می توان بیان داشت که جمعیت گونه ازون برون سواحل جنوبی دریای خزر، جمعیتی بسیار جوان است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 838

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    29-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    920
  • دانلود: 

    525
چکیده: 

آرتمیا موجودی است که به عنوان غذای زنده در آبزی پروری کاربردهای فراوانی دارد ولی در حالت طبیعی از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع ارزش غذایی چندانی نداشته و لذا باید غنی سازی شود. در این مطالعه، تاثیر اسیدهای چرب فوق غیر اشباع، سطوح مختلف ویتامین ث و زمان های مختلف پبر ترکیب بیوشیمیایی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا (Artemia  urmiana)  مورد بررسی قرار گرفت. سیست آرتمیا ارومیانا در شرایط استاندارد تفریح و توسط یک امولسیون تجاری و یک روغن ماهی داخلی همراه با سه سطح ویتامین ث طی دو زمان غنی سازی و در 80- درجه سانتی گراد فریز و سپس میزان ویتامین ث و اسید های چرب آن ها مورد آنالیز قرار گرفتند (دو فاکتور اصلی منابع روغنی تجاری ICES30/4 و یک نوع روعن داخلی از تخمدان ماهی خاویاری، سه سطح ویتامین ث 10، 20 و %30 و دو زمان جداگانه غنی سازی، 12 و 24 ساعت جمعا 24 تیمار هر یک با سه تکرار( نتایج نشان داد که تجمع ویتامین ث و اسیدهای چرب به خصوص انواع فوق غیر اشباع در ناپلیوس آرتمیای غنی شده با هر دو روغن به شکل معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است (p<0.05)، هر چند در امولسیون تجاری مکمل شده با 20% ویتامین ث بهتر از روغن ماهی خاویاری بود همچنین عملکرد در گروه 24 ساعت غنی سازی بسیار بهتر از 12 ساعت غنی سازی بود (P<0.05).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 920

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 525 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    39-47
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    938
  • دانلود: 

    520
چکیده: 

گروه زئوپلانکتونی حوضه جنوبی خزر به کالانوئیدها تعلق داشته و گونه Acartia tonsa در تمام طول سال نمونه غالب این ناحیه بوده و در زنجیره غذایی ماهیان خزر دارای جایگاه ارزشمندی می باشد. قابلیت تولیدمثلی ان نیز بشدت متاثر از شرایط نوری می باشد بنابراین هدف از این تحقیق بررسی تاثیر شدت ها و دوره های نوری مختلف بر قابلیت تولید تخم ودرصد تخم گشایی،Acartia tonsa   در شرایط آزمایشگاهی بوده است. جمع آوری نمونه ها از سواحل دریای خزر به وسیله تور زئوپلانکتونی با چشمه 100 میکرون انجام گرفت. کلیه آزمایشات در پنج تیمار نوری روشنایی تاریکی 24:00 ، 18:06، 12:12، 00:24، 06:18، و در دو شدت نوری 50 و 1000 لوکس باشرایط فیزیکوشیمیایی ثابت آب انجام شدند. با انجام آزمایشات، بیشترین میانگین تولید تخمبه ترتیب در فتوپریودهای روشنایی تاریکی 18:06 و 12:12 ساعت در شدت نوری پایین (50 لوکس) و کمترین میانگین تولید تخمدر فتوپریود روشنایی تاریکی 00:24 ساعت و شدت نوری بالا (1000 لوکس) به دست آمد. بیشترین درصد تخم گشایی در دوره نوری 18 ساعت روشنایی و شدت نوری بالا (1000 لوکس) و کمترین درصد تخم گشایی در تیمار تاریکی مطلق مشاهده شد. بنابراین مشخص گردید که این گونه جهت تولیدتخم به شدت نوری پایین و درصد بالاتر هیچ به شدت نوری بیشتر پاسخ بهتری می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 938

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 520 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    49-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    737
  • دانلود: 

    558
چکیده: 

در این تحقیق ترکیبات شیمیایی، پروفیل اسید چرب و همچنین مقادیر ویتامین های محلول در چربی شامل ویتامین E (آلفاتوکوفرول، بتا و گاما توکوفرول، دلتاتوکوفرول) و ویتامینD درکبد فیل ماهی (Huso huso) دریای خزر و فیل ماهی پرورشی مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا 4 نمونه کبد فیل ماهی بالغ پرورشی (شرکت قرق طالش-استان گیلان) و 4 نمونه کبد از فیل ماهی بالغ دریای خزر جمع آوری گردید. ترکیبات شیمیایی، کلسیم، فسفر، پروفیل اسیدهای چرب، ویتامین E و ویتامین D با استفاده از روش های استاندارد اندازه گیری شد. میزان متوسط درصد رطوبت، خاکستر، پروتئین، چربی کل، فسفر و کلسیم در کبد فیل ماهیان پرورشی به ترتیب 72.1 ±0.68، 1.36±0.08، 18.79±2.93، 8.75±1.7، 0.72±0.07، 0.76±0.2 اندازه گیری و ثبت گردید. در حالی که این میزان در نمونه های دریایی به ترتیب 62.36±6.56، 1.26±0.013، 11.06±3.84، 15.85±4.09، 0.57±0.15، 0.79±0.19 بود. از 20 متیل استر اسیدهای چرب (C12 الی C22) میانگین هفت اسید چرب بین نمونه های پرورشی و دریایی دارای اختلاف معنی دار (P£0.05) بود. اسید چرب اشباع C16:0 و مونو اسید چرب غیر اشباع C18:1 با مقدار قابل توجهی در هر دو نمونه دریایی و پرورشی یافت شدند. در نمونه های پرورشی و دریایی مقدار امگا 3 (n-3) به ترتیب %6.70 و%6.97 و مقدار امگا6 (n-6) به ترتیب %15.71 و %3.64 بود. میزان آلفاتوکوفرول، در نمونه پرورشی و دریایی به ترتیب (1.04±0.21، 1.05±0) (میلی گرم برکیلوگرم)، بتا وگاما توکوفرول (0.058±0.041، 0.150±0.21) (میلی گرم برکیلوگرم) ودلتاتوکوفرول (0.058±0.040، 0.058±0.056) (میلی گرم برکیلوگرم) و میزان ویتامینD  در هر دو نمونه ناچیز بود. با توجه به مقادیر مناسب ویتامین E و امگا 3 می توان نتیجه گیری نمود که کبد فیل ماهی حتی در نمونه های پرورشی دارای ارزش غذایی و دارویی بوده و می توان با استخراج صنعتی آن ضمن تولید فرآورده های دارویی، موجب ارتقا ارزش افزوده محصولات شیلاتی و کمک موثر در کاهش آلودگی های زیست محیطی شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 737

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 558 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

ضیایی نژاد سعید

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    57-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    841
  • دانلود: 

    566
چکیده: 

در این تحقیق توانایی غنی سازی ناپلی آرتمیا (Artemia franciscana) با دو پروبیوتیک باسیلوس در دو مکانیسم غنی سازی، کپسوله شدن زیستی و اتصال به سطح بدن، مورد بررسی قرار گرفت. پروبیوتیک های مورد آزمایش Bacillus subtilis و B.lecheniformis بود که در دو غلظت (103 و 106 سلول در هر میلی لیتر) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو سویه باکتری توانستند به طور موفقیت آمیزی درون آرتمیا کپسوله شوند و هم به سطح بدن آرتمیا بچسبند. برای تمام تیمارها، با گذشت زمان فرآیند غنی سازی تعداد باکتری های چسبیده به آرتمیا افزایش یافت درحالیکه تعداد پروبیوتیک های کپسوله شده درون آرتمیا کاهش یافت. با استفاده از 106 سلول باکتریایی در هر میلی لیتر، سطح باکتری های متصل شده به آرتمیا برای باکتری B.SUBTILIS به 2.3±0.2´103 CFU/nauplius و برای B.lecheniformi به 3.2±0.1´103 CFU/nauplius رسید. زمانیکه ناپلی ها در معرض باکتری های پروبیوتیکی به میزان 106 سلول در میلی لیتر قرار گرفتند، بیشترین سطح کپسوله شدن، برای باکتری B.subtilis، CFU/nauplius 4.2±0.2×103و برای باکتری B.lecheniformis، CFU/nauplius 4.2±0.2×103 بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 841

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 566 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    69-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    772
  • دانلود: 

    537
چکیده: 

به منظور بررسی قابلیت جایگزینی کنجاله کانولا با آرد ماهی و عملکرد آن در شاخص های رشد و تغذیه ای خرچنگ دراز آب شیرین، یک آزمایش تغذیه ای جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی در پنج سطح 0، %5، %10، %15، %20 در سه تکرار به مدت 8 هفته صورت گرفت. بدین منظور تعداد 225 قطعه خرچنگ دراز آب شیرین با میانگین وزنی 12±0.86 بین 15 مخزن فایبرگلاس 500 لیتری به طور یکسان توزیع شدند. رنج پارامترهای فیزیکو شیمیایی در طول دوره نظیر دما ، اکسیژن، pH به ترتیب 26±1.6، 6.8±0.8، 7.9-6.8 بود. غذادهی خرچنگ دراز آب شیرین به صورت 5 درصد وزن بدن (بایومس) در چهار وعده ( 22، 18، 12، 6) صورت گرفت. شاخص های رشد و تغذیه ای مانند درصد افزایش وزن، میزان رشد ویژه، بازدهی پروتئین، درصد بقا و بازدهی ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای مختلف آزمایش تفاوت معنی دار آماری را دیده نشد (p>0.05). در این بین بالاترین وزن نهائی در تیمارشاهد (فاقد کنجاله کانولا) و کمترین در تیمار %20 جایگزین کانولا مشاهده شد، اگرچه به لحاظ آماری اختلاف معنادار قابل توجه ای را نشان ندادند. ترکیب بیوشیمی عضله خرچنگ دراز آب شیرین در تیمارهای مختلف آزمایش اختلاف معنادار قابل محسوسی را نشان ندادند (p>0.05). نتایج این بررسی نشان داد که می توان کنجاله کانولا را تا سطح %20 جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی خرچنگ دراز آب شیرین(Astacus leptodactylus) نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 772

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 537 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    77-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1738
  • دانلود: 

    673
چکیده: 

در پرورش متراکم ماهیان استفاده ازمکمل های غذایی یکی از راهکارهای بهبود شاخص های رشد، تغذیه وبقا می باشد. در این بین تحقیقات متنوعی برروی پروبیوتیک ها به عنوان یکی از مکمل های کاربردی در تغذیه ماهیان انجام شده است. در این پژوهش تاثیر پروبیوتیک باکتوسل در مقادیر 0.1، 0.2 و 0.3 گرم پروبیوتیک به ازای هرکیلوگرم غذای خشک در مقایسه با غذای شاهد (بدون پروبیوتیک) برعوامل رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن اولیه (15.49±0.12 گرم) در مدت 60 روز مطالعه شد. تعداد 180 قطعه بچه ماهی کپور معمولی بین 12 مخزن فایبرگلاسی 500 لیتری به صورت کاملا تصادفی با تراکم ذخیره سازی 15 عدد ماهی (3 تکرار) توزیع شدند. غذا دهی در حد سیری طی دوره پرورش و 4 بار درروز (در ساعت های 7، 11، 15، 19) انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14 روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش، در گروه ماهیانی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند، شاخص های رشد و راندمان غذایی آن ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، کارآیی پروتئین، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (p<0.05). بهترین میزان شاخص های فوق در جیره 0.2 گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره به دست آمد. تیمار تغذیه شده با 0.2 گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره دارای بیشترین میزان پروتئین بوده که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نداشت (p<0.05). بیشترین میزان چربی و خاکستر لاشه در سطح 0.2 گرم پروبیوتیک به ازای هر کیلو گرم غذای خشک بوده که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشتند (p<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک باکتوسل به جیره بچه ماهی کپورمعمولی به میزان 0.2 گرم در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر شاخص های رشد و آنالیز تقریبی لاشه دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1738

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 673 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button