مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,345
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید و غنی سازی لارو شیرونومیده با سطوح مختلف ویتامین C و تاثیر آن بر تغذیه لاروی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 لاروهای خانواده شیرونومید (با نامتجاری کرم خونی) یکی از اقلام غذایی با ارزش برای بسیاری از ماهی ها به شمار می روند. در تحقیق حاضر, تولید لاروهای شیرونومید در محیط کاملا بسته, با کنترل شرایط فیزیکوشیمیایی انجام شد. میزان تولید در هر متر مربع به طور میانگین 10±80 گرم برآورد شد. غنی سازی لاروها با اضافه کردن مقادیر صفر (C0), 100 (C100) و 1000 (C1000) میلی گرم ویتامین C (اسید اسکوربیک) در هر کیلو گرم از کود مرغی (به عنوان بستر پرورش) انجام شد. اندازه گیری میزان اسید اسکوربیک در لاروهای شیرونومید, مقادیر74.2±15.4mg/g , 779.8±81.3mg/g و 325.0±116.6mg/g را به ترتیب در تیمارهای C0, C100 و C1000 با اختلاف معنی دار بین گروه ها نشان داد (P<0.05). در مرحله بعد, شیرونومیدهای غنی سازی شده و دافنی زنده (D) برای تغذیه لاروهای تاسماهی ایرانی با وزن ابتدایی 0.3±0.03g مورد استفاده قرار گرفته و مقایسه شدند. تعداد 20 قطعه لارو تاسماهی ایرانی در تانک های پلاستیکی 10 لیتری به مدت 14 روز تغذیه شدند. اندازه گیری طول و وزن لاروهای تاسماهی ایرانی, اختلاف معنی داری را در فاکتورهای رشد نشان نداد (P>0.05). ولی میزان بازده تبدیل غذایی در گروه C1000 به طور معنی داری از گروه D بیشتر بود (P<0.05). در نهایت می توان از لاروهای شیرونومید به عنوان یک غذای زنده با قابلیت غنی سازی نام برد و عنوان نمود که استفاده از ویتامین C برای غنی سازی این موجودات می تواند نیازهای ماهیان به این ماده مغذی را برطرف کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حمیداوغلی، علی، فلاحتکار، بهرام، خوش خلق، مجیدرضا، و صحراگرد، احد. (1392). تولید و غنی سازی لارو شیرونومیده با سطوح مختلف ویتامین C و تاثیر آن بر تغذیه لاروی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 7(4)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/241999/fa

    Vancouver: کپی

    حمیداوغلی علی، فلاحتکار بهرام، خوش خلق مجیدرضا، صحراگرد احد. تولید و غنی سازی لارو شیرونومیده با سطوح مختلف ویتامین C و تاثیر آن بر تغذیه لاروی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1392؛7(4):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/241999/fa

    IEEE: کپی

    علی حمیداوغلی، بهرام فلاحتکار، مجیدرضا خوش خلق، و احد صحراگرد، “تولید و غنی سازی لارو شیرونومیده با سطوح مختلف ویتامین C و تاثیر آن بر تغذیه لاروی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 7، no. 4، pp. 13–24، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button