Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رشد و تغییرهای پروفیل اسیدهای چرب تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در طی مراحل تکامل لاروی

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 269

چکیده

 در این تحقیق هدف بررسی رشد و تغییرات پروفیل اسیدهای چرب تاسماهی ایرانی در طی مراحل مختلف تکامل لاروی بود. نمونه برداری در روزهای 1, 5, 9, 14, 19, 24, 29, 34 و 40 انجام گرفت. تغذیه لاروها بعد از جذب کیسه زرده در روز نهم تا روز سیزدهم با آرتمیا و سپس تا انتهای دوره با دافنی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها, با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. نتایج حاصل از رشد نشان داد, درصد افزایش وزن بدن در روز 19 نسبت به روز اول 494.5 درصد بود و از روز 19 تا 40, 828.9 درصد افزایش یافت. نتایج بدست آمده از ترکیب اسیدهای چرب غذای زنده نشان داد که آرتمیا دارای مقادیر بالایی (0.34 ± %40.98) از MUFA می باشد و اسیدهای چرب چند غیر اشباع در دافنی (1.60 ± %36.31) بیشتر از آرتمیا می باشد (05/0>P). نتایج بدست آمده از ترکیب اسیدهای چرب لارو, نشان می دهد که اسیدهای چرب اشباع تا روز 29 (0.78 ± %40.20) افزایش یافته, در مقابل MUFA تقریبا تا روز 34 (0.61 ± %33.37) کاهش می یابد (05/0>P). اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع و چند غیراشباع در طی دوره دارای نوسان می باشد. نتایج نشان می دهد که MUFA یکی از مهمترین منابع تامین انرژی در تاسماهی ایرانی در دوره لاروی می باشد. با توجه به مقادیر کم آراشیدونیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید در غذای لارو نسبت به لارو تاسماهی ایرانی و پرورش یافته در آب شیرین می توان احتمال داد که تاسماهی ایرانی در مراحل لاروی قادر به سنتز اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع از اسیدهای چرب لینولئیک و لینولنیک می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، سیده صدیقه، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و محمدنظری، رجب. (1389). بررسی رشد و تغییرهای پروفیل اسیدهای چرب تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در طی مراحل تکامل لاروی. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 63(4)، 257-269. SID. https://sid.ir/paper/161997/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی سیده صدیقه، عابدیان کناری عبدالمحمد، محمدنظری رجب. بررسی رشد و تغییرهای پروفیل اسیدهای چرب تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در طی مراحل تکامل لاروی. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1389؛63(4):257-269. Available from: https://sid.ir/paper/161997/fa

    IEEE: کپی

    سیده صدیقه بابایی، عبدالمحمد عابدیان کناری، و رجب محمدنظری، “بررسی رشد و تغییرهای پروفیل اسیدهای چرب تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در طی مراحل تکامل لاروی،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 63، no. 4، pp. 257–269، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161997/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا