مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی نانو زئولیت بر شاخص های رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 62

چکیده

 ترکیبات کریستاله آلومینوسیلیکاتی زئولیت با ساختارهای حفره ای شکل خود می تواند یون های هیدراته آب و سایر کاتیون ها را جذب و حرکت آزادانه شان را در منشورهای سه بعدی SIO2 وALO4  بر اساس ظرفیت تبادل یونی بهبود بخشد. سایز بسیار ریز این حفرات (در حد 5 آنگستروم) همراه با ساختارها ی کلوئیدی شان به صورت محلول سوسپانسیون سطح تماس بیشتری با محیط بیرون داشته و نانو نقره نسبت به سایر محلول های نانویی پایدارتر بوده, بهترین بازده را از نظر ویژگی های ضدباکتریایی, ضدویروسی و ضدقارچی بر محیط پرورش آبزیان جای می گذارد. بنابراین پژوهش حاضر با توجه به مطالعه اندک مصرف خوراکی این ماده در جیره غذایی ماهی با هدف بررسی اثر مصرف خوراکی نانوزئولیت نقره در جیره غذایی قزل آلا ی رنگین کمان با وزن اولیه (0.5±5)گرم و طول (0.7±6) سانتی متر در 9 آکواریوم به ابعاد 180×120×70 سانتی متر بر روی شاخص های نرخ رشد روزانه و ویژه, ضریب تبدیل غذا, ضریب چاقی, بازده مصرف پروتئین, درصد بقاء و کیفیت لاشه در سه تیمار آزمایشی صفر, دو و چهارصد نانوزئولیت در ترکیب با غذای تجاری بیومار و تهیه پلت هایی به ابعاد ابعاد 1.5 و 1.9 میلی متر به مدت 40 روز صورت گرفت. در خاتمه بررسی آماری نتایج تیمارهای مورد بررسی نشان داد؛ بین تیمار شاهد و تیمارحاوی دو درصد نانوسیلور زئولیت از نظرشاخص های افزایش وزن روزانه (ADG) و ضریب چاقی (CF) اختلاف معنی داری وجود داشته (P<0.05) (P<0.05) و در خصوص بازماندگی نیز چنین رابطه ای بین گروه کنترل و تیمار حاوی چهار درصد نانو سیلورزئولیت در جیره برقراراست. همچنین بین تیمارهای دوم و سوم از نظر شاخص بازده مصرف پروتئین نیز چنین اختلافی دیده می شود (P<0.05)؛ حال آنکه در سایر شاخص ها بین تیمارهای مورد آزمایش و گروه شاهد اختلاف بسیار معنی داری دیده می شود (P<0.05). همچنین نتایج بررسی کیفیت لاشه حداقل چربی و حداکثر پروتئین را در وزن 5-15 گرم برای تیمار شاهد نشان داده است. حال آنکه برای وزن های بالاتر بهترین کیفیت لاشه را تیمار حاوی 4% نانوسیلور زئولیت کسب کرده است. در مجموع نتایج بیانگر این مساله است که عدم مصرف چنین ترکیب نانوتکنولوژیکی در جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مطلوب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مهرناز، شمسایی مهرجان، مهدی، عباسی قادیکلایی، حدیث، افسر، علی، سلطانی، امین، و رضایی، دبیر. (1393). اثر مصرف خوراکی نانو زئولیت بر شاخص های رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 8(2)، 55-62. SID. https://sid.ir/paper/242198/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مهرناز، شمسایی مهرجان مهدی، عباسی قادیکلایی حدیث، افسر علی، سلطانی امین، رضایی دبیر. اثر مصرف خوراکی نانو زئولیت بر شاخص های رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1393؛8(2):55-62. Available from: https://sid.ir/paper/242198/fa

    IEEE: کپی

    مهرناز محمدی، مهدی شمسایی مهرجان، حدیث عباسی قادیکلایی، علی افسر، امین سلطانی، و دبیر رضایی، “اثر مصرف خوراکی نانو زئولیت بر شاخص های رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 8، no. 2، pp. 55–62، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242198/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button