مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی کنجاله سویا با دانه سویای خام، اکسترود شده و برشته شده بر عملکرد پروار، فراسنجه های تخمیر شکمبه ای، قابلیت هضم ظاهری و رفتار تغذیه ای در بره های نر افشاری

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 96

چکیده

 سابقه و هدف: دانه های روغنی به منظور تامین همزمان انرژی و پروتئین در تغذیه نشخوارکنندگان استفاده می شوند. برای از بین بردن مواد ضدتغذیه ای و افزایش پروتئین عبوری, بایستی دانه های روغنی فرآوری شوند و استفاده از حرارت, رایج ترین روش فرآوری دانه سویاست. هدف اصلی از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر جایگزینی دانه سویای خام, اکسترود شده و برشته شده با کنجاله سویا بر عملکرد پروار, فراسنجه های شکمبه ای, قابلیت هضم ظاهری و رفتار تغذیه ای در بره های نر افشاری بود. مواد و روش ها: چهل و دو راس بره نر نژاد افشاری 3 الی 4 ماهه با وزن اولیه 2± 30 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و هر تیمار با 6 تکرار, بمدت 74 روز شامل 14 روز دوره عادت دهی و 60 روز دوره نمونه گیری استفاده شد. جیره های غذایی با مقادیر انرژی و پروتئین یکسان و نسبت علوفه به کنسانتره 30 به 70 تنظیم شدند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: تیمار 1: جیره پایه حاوی 15 درصد کنجاله سویا, تیمار 2: جایگزینی 5/7 درصد از کنجاله سویا با سویای خام در جیره پایه, تیمار 3: جایگزینی تمام کنجاله سویا با سویای خام, تیمار 4: جایگزینی 5/7 درصد از کنجاله سویا با سویای اکسترود شده, تیمار5: جایگزینی تمام کنجاله سویا با سویای اکسترود شده, تیمار 6: جایگزینی 5/7 درصد از کنجاله سویا با سویای برشته شده, تیمار7: جایگزینی تمام کنجاله سویا با سویای برشته شده بود. خوراک مصرفی بصورت روزانه و وزن بره ها هر هفته یک بار تا سن کشتار اندازه گیری شد. یافته ها: بر اساس نتایج پژوهش, ماده خشک مصرفی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت (01/0P<), به طوری که جیره حاوی 15 درصد سویای برشته شده با میانگین 799/1 کیلوگرم در روز بیشترین ماده خشک مصرفی را نشان داد. جیره های غذایی تاثیر معنی داری بر افزایش وزن روزانه داشتند (05/0P<). استفاده از 5/7 درصد دانه سویای اکسترود شده و 15 درصد دانه سویای برشته شده باعث افزایش وزن روزانه نسبت به جیره حاوی 15 درصد کنجاله سویا و 15 درصد سویای خام گردید (05/0P<). استفاده از دانه سویای اکسترود شده و برشته شده در تمام سطوح نسبت به کنجاله سویا و دانه سویای خام ضریب تبدیل غذایی را کاهش داد (01/0P<). تاثیر جیره های آزمایشی بر قابلیت هضم دیواره سلولی بدون همی سلولز معنی دار بود (05/0P<) اما بر قابلیت هضم ماده ی خشک, پروتئین خام و ماده ی آلی معنی دار نبود. غلظت مولی اسیدهای چرب فرار شکمبه و رفتار تغذیه ای بره ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از دانه سویای اکسترود شده و برشته شده با بهبود افزایش وزن روزانه, کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش قابلیت هضم مواد مغذی موجب افزایش عملکرد بره های افشاری گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیاری، داوود، تقی زاده، اکبر، امانلو، حمید، حسین خانی، علی، و محمدزاده، حمید. (1397). اثر جایگزینی کنجاله سویا با دانه سویای خام, اکسترود شده و برشته شده بر عملکرد پروار, فراسنجه های تخمیر شکمبه ای, قابلیت هضم ظاهری و رفتار تغذیه ای در بره های نر افشاری. پژوهش در نشخوار کنندگان، 6(3 )، 83-96. SID. https://sid.ir/paper/244019/fa

    Vancouver: کپی

    علیاری داوود، تقی زاده اکبر، امانلو حمید، حسین خانی علی، محمدزاده حمید. اثر جایگزینی کنجاله سویا با دانه سویای خام, اکسترود شده و برشته شده بر عملکرد پروار, فراسنجه های تخمیر شکمبه ای, قابلیت هضم ظاهری و رفتار تغذیه ای در بره های نر افشاری. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1397؛6(3 ):83-96. Available from: https://sid.ir/paper/244019/fa

    IEEE: کپی

    داوود علیاری، اکبر تقی زاده، حمید امانلو، علی حسین خانی، و حمید محمدزاده، “اثر جایگزینی کنجاله سویا با دانه سویای خام, اکسترود شده و برشته شده بر عملکرد پروار, فراسنجه های تخمیر شکمبه ای, قابلیت هضم ظاهری و رفتار تغذیه ای در بره های نر افشاری،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 6، no. 3 ، pp. 83–96، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button