مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جیره پرکنسانتره بر عملکرد پروار، تخمیر شکمبه، فعالیت جوش و برخی فراسنجه های سوختوسازی بره های نر افشاری و لری

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 250

چکیده

 در این تحقیق, عملکرد پرواری-اقتصادی, قابلیت هضم, ویژگی های لاشه, متابولیت های خونی و فعالیت جوش بره های نر دو نژاد افشاری (درشت جثه) و لری (متوسط جثه) هنگام تغذیه با جیره پرکنسانتره بررسی شد. شمار 8 رأس بره افشاری و 8 رأس بره لری (با میانگین وزنی 28.4±3.8 کیلوگرم و سن 4-3 ماه) در قالب یک طرح کامل تصادفی به مدت 104 روز با جیره (بر پایه ماده خشک) حاوی 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تغذیه شدند. نتایج نشان داد, ماده خشک مصرفی (p=0.01), افزایش وزن روزانه (p=0.03) و وزن نهایی پروار (p=0.03) در نژاد افشاری بالاتر از نژاد لری بود. هرچند, تفاوت معنی داری در ضریب تبدیل غذایی و قابلیت هضم مواد مغذی بین دو نژاد وجود نداشت. با وجود هزینه خوراک بیشتر برای بره های افشاری, درآمد به ازای هزینه در بره های نژاد افشاری نسبت به بره های نژاد لری بالاتر بود (p<0.05) درصد لاشه, غلظت متابولیت های خونی, غلظت کل اسیدهای چرب فرار و نسبت استات و پروپیونات در هر دو گروه یکسان بود ولی بره های نژاد لری فعالیت جوش به ازای هر گرم خوراک مصرفی و همچنین pH شکمبه بالاتری نسبت به بره های افشاری داشتند (p<0.01) با وجود کارایی غذایی یکسان بین دو نژاد, توصیه می شود در هنگام استفاده از جیره های پرکنسانتره (پرورش متمرکز) از بره های افشاری به جای بره های لری به دلیل عملکرد پرواری و اقتصادی بهتر استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی مهر، اعظم، قاسمی، ابراهیم، و علیخانی، مسعود. (1396). تاثیر جیره پرکنسانتره بر عملکرد پروار, تخمیر شکمبه, فعالیت جوش و برخی فراسنجه های سوختوسازی بره های نر افشاری و لری. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(2)، 243-250. SID. https://sid.ir/paper/193607/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مهر اعظم، قاسمی ابراهیم، علیخانی مسعود. تاثیر جیره پرکنسانتره بر عملکرد پروار, تخمیر شکمبه, فعالیت جوش و برخی فراسنجه های سوختوسازی بره های نر افشاری و لری. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(2):243-250. Available from: https://sid.ir/paper/193607/fa

    IEEE: کپی

    اعظم محمدی مهر، ابراهیم قاسمی، و مسعود علیخانی، “تاثیر جیره پرکنسانتره بر عملکرد پروار, تخمیر شکمبه, فعالیت جوش و برخی فراسنجه های سوختوسازی بره های نر افشاری و لری،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 2، pp. 243–250، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button