مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اندازه ذرات یونجه و کنجاله کانولای تیمار شده با اسید هیدروکلریدریک روی موثر بودن فیزیکی، مصرف، قابلیت هضم و رفتار جویدن در گوسفند زل

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 39

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثرات اندازه ذرات یونجه و تیمار کنجاله کانولا با اسید هیدروکلریک (با خلوص 38 درصد و در سطح 5 درصد) روی موثر بودن فیزیکی, مصرف خوراک, قابلیت هضم ظاهری در کل لوله گوارشی مواد مغذی جیره و رفتار جویدن در گوسفند زل اجرا شد. چهار راس گوسفند دارای فیستولای شکمبه ای با جیره کاملا مخلوط (TMR) تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل موارد زیر بودند: 1) کنجاله کانولای تیمار شده و یونجه بلند 2) کنجاله کانولای تیمار شده و پودر یونجه 3) کنجاله کانولای تیمار نشده و یونجه بلند 4) کنجاله کانولای تیمار نشده و پودر یونجه. داده های به دست آمده از آزمایش در قالب طرح مربع لاتین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. توزیع اندازه ذرات ماده خشک به وسیله سیستم جدا کننده ذرات پنسیلوانیا (PSPS) تعیین شد و برای تقسیم بندی اجزاء خوراکی و جیره کاملا مخلوط به صورت ذرات بلند (بزرگتر از 19 میلی متر), متوسط (بین 19 و 8 میلی متر) و کوچک (بین 8 و 1.18 میلی متر) مورد استفاده قرار گرفت. طبق نتایج آزمایش, کاهش اندازه ذرات, مصرف روزانه الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) را افزایش (P<0.05) و درصد الیاف نامحلول در شوینده خنثی موثر فیزیکی (peNDF) را کاهش داد (P<0.05), در حالی که تیمار کنجاله کانولا اثری روی آنها نداشت (P>0.05). کاهش اندازه ذرات مصرف ماده خشک را افزایش داد و سبب کاهش قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی و ماده آلی شد (P<0.05). تیمار کنجاله کانولا مصرف ماده خشک را کاهش داد اما سبب افزایش قابلیت هضم پروتئین خام شد (P<0.05). کاهش اندازه ذرات و تیمار کنجاله کانولا سبب کاهش کل فعالیت جویدن, نشخوار و زمان خوراک خوردن شد (P<0.05). این مطالعه نشان داد که کاهش اندازه ذرات علوفه موثرترین عامل روی مصرف ماده خشک (DMI) و رفتار جویدن بود (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلچین گله دونی، سبحان، تیموری یانسری، اسداله، و خلوتی، لیلا. (1392). تاثیر اندازه ذرات یونجه و کنجاله کانولای تیمار شده با اسید هیدروکلریدریک روی موثر بودن فیزیکی, مصرف, قابلیت هضم و رفتار جویدن در گوسفند زل. پژوهش در نشخوار کنندگان، 1(2)، 17-39. SID. https://sid.ir/paper/244117/fa

    Vancouver: کپی

    گلچین گله دونی سبحان، تیموری یانسری اسداله، خلوتی لیلا. تاثیر اندازه ذرات یونجه و کنجاله کانولای تیمار شده با اسید هیدروکلریدریک روی موثر بودن فیزیکی, مصرف, قابلیت هضم و رفتار جویدن در گوسفند زل. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1392؛1(2):17-39. Available from: https://sid.ir/paper/244117/fa

    IEEE: کپی

    سبحان گلچین گله دونی، اسداله تیموری یانسری، و لیلا خلوتی، “تاثیر اندازه ذرات یونجه و کنجاله کانولای تیمار شده با اسید هیدروکلریدریک روی موثر بودن فیزیکی, مصرف, قابلیت هضم و رفتار جویدن در گوسفند زل،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 1، no. 2، pp. 17–39، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button