Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

945
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر تعرق مرجع در منطقه رشت

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 106

چکیده

 تعیین تبخیر-تعرق در مطالعات آبی و به ویژه جهت برآورد آب مصرفی گیاه و طراحی سیستم های آبیاری ضروری است. یکی از مهم ترین مراحل در تعیین آب مورد نیاز گیاه, تعیین ضریب گیاهی و تبخیر-تعرق مرجع با توجه به عواملی مانند دوره رشد, تنوع گونه و واریته گیاه است. پژوهش حاضر در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور واقع در منطقه رشت, در سال های 1390 و 1391 به منظور استخراج ضریب گیاهی برنج برای سه رقم هاشمی به عنوان رقم محلی, خزر به عنوان رقم اصلاح شده و بهار به عنوان رقم هیبرید انجام شد. مقادیر تبخیر-تعرق گیاه با نصب 3 عدد مینی لایسی متر استوانه ای برای هر رقم اندازه گیری شد. استخراج ضرایب گیاهی بر پایه پنج روش پنمن-مانتیث فائو, تابش, بلانی-کریدل, تشت تبخیر و هارگریوز جهت برآورد تبخیر- تعرق مرجع انجام گرفت. بر اساس نتایج, نیاز آبی ارقام خزر (526 میلی متر) و بهار (490 میلی متر) نسبت به رقم هاشمی (459 میلی متر) به ترتیب به میزان 14.6 و 6.8 درصد بیشتر بود. ضرایب گیاهی با توجه به رقم و روش مبنای برآورد ETo, بین 0.76 تا 1.09 برای مرحله ابتدایی, 1.15 تا 1.48 برای مرحله میانی و 0.91 تا 1.21 برای مرحله انتهایی متغیر بود. تفاوت ضرایب گیاهی استخراج شده در این پژوهش به تفکیک مراحل سه گانه با مقادیر توصیه شده فائو نشان از ضرورت استخراج ضرایب گیاهی بر مبنای شرایط محلی است. ضرایب مذکور با توجه به این که بر مبنای روش برآورد تبخیر-تعرق مرجع استخراج شده می تواند موجب تدقیق برآوردها در شرایط محدودیت دسترسی به داده های هواشناسی شود. نتایج این پژوهش برای کارشناسان و متولیان آب منطقه در افزایش دقت برآوردهای نیاز آبی و با هدف استفاده از آن در طراحی پروژه های آبی و برنامه ریزی تحویل آب در شبکه های آبیاری و زهکشی می تواند موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرمرادیان، نادر، ذکری، فاطمه، رضایی، مجتبی، و عبدالهی، وحیده. (1392). استخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر تعرق مرجع در منطقه رشت. تحقیقات غلات، 3(2)، 95-106. SID. https://sid.ir/paper/246631/fa

    Vancouver: کپی

    پیرمرادیان نادر، ذکری فاطمه، رضایی مجتبی، عبدالهی وحیده. استخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر تعرق مرجع در منطقه رشت. تحقیقات غلات[Internet]. 1392؛3(2):95-106. Available from: https://sid.ir/paper/246631/fa

    IEEE: کپی

    نادر پیرمرادیان، فاطمه ذکری، مجتبی رضایی، و وحیده عبدالهی، “استخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر تعرق مرجع در منطقه رشت،” تحقیقات غلات، vol. 3، no. 2، pp. 95–106، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246631/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا