مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید پوشش های زیست تخریب پذیر و کاربرد آن در نگهداری آبزیان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

فیلم ها و پوشش های خوراکی لایه نازکی از مواد هستند که هم در سطح و هم بین لایه های مختلف ماده غذایی استفاده می شوند. بیوپلیمرهایی از قبیل پلی ساکاریدها, پروتئین ها, لیپیدها و مخلوط های آن ها برای تهیه فیلم ها و پوشش های خوراکی به کار می روند. با توجه به تقاضای مصرف کنندگان برای دسترسی به موادی با کیفیت بالا و نگرانی آن ها به دلیل مشکلات ناشی از مصرف نگهدارنده های مصنوعی و نیز نگرانی های زیست محیطی ناشی از تجمع پلیمرهای مصنوعی, ایده استفاده از بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر به عنوان جایگزینی مناسب برای بسته بندی های پلاستیکی قوت گرفت. بازدهی و خواص کاربردی فیلم ها و پوشش های خوراکی مربوط به خواص ذاتی مواد تشکیل دهنده فیلم یعنی بیوپلیمرها, نرم کننده ها و دیگر افزودنی هاست. مفیدترین خواص فیلم ها و پوشش های خوراکی قابلیت خوردن و زیست تخریب پذیری آن هاست. برخی از خواص فیلم ها و پوشش های خوراکی از قبیل جلوگیری از انتقال رطوبت و خروج ترکیبات فرار از ماده غذایی, عبوردهی انتخابی گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن, به تاخیر انداختن آب زدایی (Dewatering) سطح, تغییرات بافتی, مانعی در برابر عبور چربی ها و روغن ها, افزایش ارزش تغذیه ای, جلوگیری از آب چک, رشد میکروب ها و تندشدگی لیپیدها, حفظ کیفیت محصولات آبزی و فراورده های آن ها در مقابل صدمات فیزیکی ناشی از حمل و نقل است و باعث افزایش زمان ماندگاری آن ها می شوند. برای استفاده صنعتی, لازم است مطالعات علمی بیشتری برای تعیین مکانسیم های تشکیل فیلم از بیوپلیمرها برای بهینه سازی خواص آن ها انجام شود. در مطالعه حاضر ترکیبات زیست تخریب پذیر استفاده شده برای پوشش آبزیان و اثرهای آن ها در حفظ کیفیت آبزیان و مکانیزم عمل آن ها بررسی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اجاق، سیدمهدی، نوری هاشم آباد، زینب، و قلی پور، لیدا. (1393). تولید پوشش های زیست تخریب پذیر و کاربرد آن در نگهداری آبزیان. علوم و فنون شیلات، 3(2)، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/246830/fa

    Vancouver: کپی

    اجاق سیدمهدی، نوری هاشم آباد زینب، قلی پور لیدا. تولید پوشش های زیست تخریب پذیر و کاربرد آن در نگهداری آبزیان. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1393؛3(2):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/246830/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی اجاق، زینب نوری هاشم آباد، و لیدا قلی پور، “تولید پوشش های زیست تخریب پذیر و کاربرد آن در نگهداری آبزیان،” علوم و فنون شیلات، vol. 3، no. 2، pp. 59–72، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246830/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button