مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جایگزینی نسبی کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر روی خصوصیات حسی و میکروبی کلیکای دودی گرم (Clupeonella cultriventris caspia) هنگام نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 82

چکیده

 تاثیر جایگزینی نسبی کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر خصوصیات حسی و میکروبی کیلکای معمولی دودی گرم هنگام نگه داری در یخچال در دو مرحله بررسی شد. در مرحله اول, پس از آماده سازی اولیه ماهی, با افزودن %15 مخلوط دو نمک KCL/NACL با درصدهای متفاوت (%100NACL, شاهد؛ %75.25NACL/kcl, نمونه A؛ %50.50nacl/kcl, نمونه B؛ %25.75NACL/kcl, نمونه c و %100kcl, نمونه D طی 3 ساعت آب نمک گذاری شدند. سپس نمونه ها برای دودی کردن در مرحله اول به صورت سطحی خشک و در مرحله دوم با چرخش کند و تند دستگاه آتموس دود داده شدند. جهت تعیین نمونه منتخب, تمامی نمونه ها مورد ارزیابی حسی و آزمون جذب نمک قرار گرفتند. مرحله دوم, تغییرات حسی و میکروبی نمونه منتخب طی 15 روز نگه داری در یخچال با نمونه شاهد مقایسه شد. با انجام ارزیابی حسی و آزمون جذب نمک, نمونه A (%75.25nacl/kcl) به عنوان نمونه برتر انتخاب شد. نتایج آزمایشات میکروبی بیانگر رشد معنی دار (P<0.05) کپک و مخمر در نمونه A (NACL/KCL%75.25) نسبت به نمونه شاهد (%100 NaCl) در روزهای ابتدایی نگه داری بود, اما با گذشت زمان در هر دو نمونه سیر نزولی داشتند. در ارزیابی حسی تفاوت معنی داری بین نمونه شاهد و A مشاهده نشد. بنابراین, براساس یافته های این تحقیق می توان میزان کلرید سدیم موجود در کیلکای دودی گرم را بدون اثر منفی بر ویژگی های میکروبی و حسی آن تا 25 درصد با کلرید پتاسیم جایگزین نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرعلیزاده، سپیده، زکی پوررحیم آبادی، اسحق، مرادی، یزدان، و خانی پور، علی اصغر. (1394). بررسی اثر جایگزینی نسبی کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر روی خصوصیات حسی و میکروبی کلیکای دودی گرم (Clupeonella cultriventris caspia) هنگام نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات، 4(1)، 69-82. SID. https://sid.ir/paper/246890/fa

    Vancouver: کپی

    فرعلیزاده سپیده، زکی پوررحیم آبادی اسحق، مرادی یزدان، خانی پور علی اصغر. بررسی اثر جایگزینی نسبی کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر روی خصوصیات حسی و میکروبی کلیکای دودی گرم (Clupeonella cultriventris caspia) هنگام نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1394؛4(1):69-82. Available from: https://sid.ir/paper/246890/fa

    IEEE: کپی

    سپیده فرعلیزاده، اسحق زکی پوررحیم آبادی، یزدان مرادی، و علی اصغر خانی پور، “بررسی اثر جایگزینی نسبی کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر روی خصوصیات حسی و میکروبی کلیکای دودی گرم (Clupeonella cultriventris caspia) هنگام نگهداری در یخچال،” علوم و فنون شیلات، vol. 4، no. 1، pp. 69–82، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button