مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نمک های کلرید سدیم و کلسیم بر ویژگی های صمغ دانه ریحان

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 مقدمه: هیدروکلوئیدها یا صمغ ها به عنوان ترکیباتی با وزن مولکولی بالا تعریف می شوند که می توانند در آب حل یا پخش شوند و ایجاد محلول های ویسکوز و ژل ها نمایند. در این پژوهش اثر نمک ها در غلظت های مختلف بر خصوصیات رئولوژیکی محلول صمغ دانه ریحان مطالعه شد.مواد و روش ها: اثر کلرید سدیم و کلسیم در غلظت های 1.0, 25.0, 5.0 و 1 درصد بر خصوصیات رئولوژیکی محلول صمغ دانه ریحان (2.0%) بررسی شد. خصوصیات رئولوژیکی محلول ها توسط یک ویسکومتر چرخشی بروکفیلد اندازه گیری گردید.یافته ها: در همه محلول ها با افزایش سرعت برشی, ویسکوزیته ظاهری کاهش می یافت, که نشان دهنده رفتار شل شونده با برش (سودوپلاستیک) صمغ دانه ریحان می باشد. برهمکنش بین صمغ و نمک باعث کاهش ویسکوزیته محلول ها شد و مقدار تغییر ویسکوزیته به نوع نمک مصرفی بستگی دارد. با افزایش غلظت کلرید سدیم از 1.0 به 1 درصد, ویسکوزیته ظاهری محلول صمغ از 8.1 mpa.s به 1.9mpa.s کاهش یافت (سرعت برشی برابر 6.2S-1).نتیجه گیری: مدل قانون توان به خوبی رفتار غیر نیوتنی صمغ دانه ریحان در حضور نمک ها را توصیف می کند. برازش داده ها با این مدل نشان داد که نوع و مقدار نمک باعث تغییر ضریب قوام (kp) و شاخص رفتار جریان (np) می شوند. افزودن کلرید سدیم و کلسیم باعث افزایش شاخص رفتار جریان و کاهش خاصیت سودوپلاستیک محلول ها می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، و کاشانی نژاد، مهدی. (1393). اثر نمک های کلرید سدیم و کلسیم بر ویژگی های صمغ دانه ریحان. علوم غذایی و تغذیه، 11(4 (پیاپی 44))، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/489901/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی. اثر نمک های کلرید سدیم و کلسیم بر ویژگی های صمغ دانه ریحان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(4 (پیاپی 44)):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/489901/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، و مهدی کاشانی نژاد، “اثر نمک های کلرید سدیم و کلسیم بر ویژگی های صمغ دانه ریحان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 75–82، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/489901/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button