مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط آللی ژن کنترل کننده عطر و طعم برنج در ارقام باسماتی 370 و دلا با استفاده از مار کر پیوسته RAPD

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 85

چکیده

 وراثت عطر و طعم برنج در والدین, نسل های F1 ,F2 وF3 حاصل از تلاقی بین ارقام باسماتی 370 و دلا مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق علاوه بر ارزیابی ژنوتیپی بر اساس مارکرهای RAPD (OPAG-08) پیوسته با ژن کنترل کننده عطر و طعم و AN-01 غیر پیوسته با ژن کنترل کننده عطر و طعم در نسل F2 , ارزیابی فنوتیپی بر اساس تست آللی در نسل F3 حاصل از هر تک بوته F2 نیز انجام شد. ارزیابی ژنوتیپی با مارکر OPAG-08 نشان داد که ارقام والدینی به همراه F1 و جمعیت در حال تفرق F2 همگی باند 800 bp عطر و طعم را داشتند, که دلالت بر آللیک بودن این ژن در والدین می باشد. همچنین ارزیابی ژنوتیپی با مارکر AN-01 نشان داد که ارقام والدینی به همراه F1 و همگی افراد F2  باند غیر معطر بودن را نداشتند. ارزیابی فنوتیپی نشان داد که ارقام باسماتی 370 , دلا و F1 دارای عطر و طعم قوی بوده و از 1100 تک دانه مورد بررسی در نسل F2 , 78 دانه فاقد عطر و طعم, 309 دانه عطر و طعم ضعیف, 420 دانه عطر و طعم متوسط و 293 دانه عطر و طعم قوی داشتند. که با توجه به شدت عطر و طعم متفاوت در تک دانه ها و نتیجه ارزیابی ژنوتیپی دقیقا در مورد تک ژن یا بیش از تک ژن بودن این صفت و چند آللی بودن این ژن نمی توان نظر داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدارحم پور، زهرا، نعمت زاده، قربانعلی، باباییان جلودار، نادعلی، و حسین پور، بتول. (1385). بررسی روابط آللی ژن کنترل کننده عطر و طعم برنج در ارقام باسماتی 370 و دلا با استفاده از مار کر پیوسته RAPD. مجله علمی کشاورزی، 29(1)، 76-85. SID. https://sid.ir/paper/24720/fa

    Vancouver: کپی

    خدارحم پور زهرا، نعمت زاده قربانعلی، باباییان جلودار نادعلی، حسین پور بتول. بررسی روابط آللی ژن کنترل کننده عطر و طعم برنج در ارقام باسماتی 370 و دلا با استفاده از مار کر پیوسته RAPD. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1385؛29(1):76-85. Available from: https://sid.ir/paper/24720/fa

    IEEE: کپی

    زهرا خدارحم پور، قربانعلی نعمت زاده، نادعلی باباییان جلودار، و بتول حسین پور، “بررسی روابط آللی ژن کنترل کننده عطر و طعم برنج در ارقام باسماتی 370 و دلا با استفاده از مار کر پیوسته RAPD،” مجله علمی کشاورزی، vol. 29، no. 1، pp. 76–85، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button